Haberler

Devrilen Otobüsün Altında Ezilerek Can Vermişler

Güncelleme:

Kayseri'de meydana gelen kazada hayatını kaybeden 21 kişiden bir bölümünün, otobüsün altında ezilerek can verdiği belirlendi.

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nin Olukkaya Mevkii'nde İstanbul'dan Muş'a giden bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 13'ü erkek, 7'si kadın, biri çocuk 21 kişi öldü. Feci kazada 7'si ağır 29 kişi yaralandı.

KAZAYA KÖTÜ HAVA KOŞULLARI SEBEP OLDU

Kazanın kar ve tipi gibi kötü hava koşullarında direksiyon hakimiyetinin kaybolması nedeniyle meydana geldiği belirlendi. Bu arada, kazanın olduğu bölgenin yarım saat önce karayolları ekiplerince tuzlandığı, otobüsün sadece arka lastiklerinin kış lastiği olduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL'DAN YOLA ÇIKTILAR

Kar yağışı ve sis gibi kötü hava koşulları olan yoldaki kaza, saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul'dan dün yola çıkan Yeşil Muşovası şirketine ait otobüsün şoförü Ertuğrul Karasu, Olukkaya Mevkiine geldiğinde yönetimindeki 34 DG 5950 plakalı otobüsü, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu önce karşı şeride geçti.

OTOBÜS TAKLA ATARAK ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Otobüs daha sonra takla atarak, şarampole yuvarlandı. Kazada, bir bölümü savruldukları otobüsün altında ezilerek ölen 13'ü erkek, 7'si kadın, biri çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ: ANLIK BİR KAZAYDI

Otobüs şoförü Ertuğrul Karasu, Kayseri Acıbadem Hastanesinde tedavi altına alındı. Karasu, "Kar yağışı ve tipi olduğu için süratim fazla yoktu. Ancak, burası Uzunyayla olarak bilinen yüksek bölge olduğu için sanıyorum yolda gizli buzlanma oldu. Bir anda direksiyon hakimiyeti kayboldu. Otobüsün devrilmesini önleyemedim. Anlık bir kazaydı." dedi.

21 kişinin öldüğü kazadaki otobüs şoförünün, direksiyona Kayseri'ye 2 saat mesafedeki Kırşehir'de verilen molada geçtiği de anlaşıldı.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Olay yerine hareket eden Vali Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada "Kaza, Pınarbaşı ilçemizi geçtikten 35. kilometre sonra Olukkaya mevkiinde meydana geldi. Burası 1900 metre rakımlı yüksek bir yer. Kazanın tek taraflı olması, anlık refleks kaybı ve dikkatsizlik nedeniyle meydana geldiğini ortaya koyuyor. Maalesef, bu feci kaza 21 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlandı." dedi.

Pınarbaşı Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde ölenlerin kimliklerini saptamaya çalışırken, Bölge Trafik Müdürlüğü bilirkişileri de kaza raporunu "Gizli buzlanma ve kötü hava koşullarına bağlı anlık kaza meydana gelmiştir." şeklinde tuttu.

OTOBÜSÜN SADECE ARKA LASTİKLERİ KIŞLIK

Otobüste yapılan detaylı incelemede, arkadaki lastiklerin kar lastiği olduğu, öndeki lastiklerin ise, dört mevsim lastiği olduğu belirlendi. Polis yetkilileri, bu tür otobüslerin arkadan çekişli olduğu için ön lastiklerinin kış lastiği olma zorunluluğunun bulunmadığını ileri sürdüler.

YOL KAZADAN YARIM SAAT ÖNCE TUZLANMIŞ

Yapılan teknik incelemede, Olukkaya mevkiini Karayolları ekiplerinin kazadan 30-40 dakika önce tuzladıkları belirlendi. Bu arada Kayseri- Malatya karayolu Olukkaya mevkiinde gece 02.30'dan itibaren duran trafik akışı, otobüsün enkazının kaldırılmasının ve yolun Karayolları ekiplerince temizlenmesinin ardından yeniden sağlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kayseri Karasu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

VATANDAŞvatan@das.com:

Bİ HABER DE OKUDUM, FİRMA YETKİLİLERi DEVLETİ SUÇLU GÖSTERMİŞLER... ASLINDA BEN ŞÖYLE DESEM DAHA DOĞRU OLACAK. RÜZGAR ESSE BAŞBAKANI KARALAMA KAMPANYASI YAPILIYOR.

57
32
yanıtYanıtla
SAHİN AVŞARsahinyalcin38@hotmail.com:

ARACIN ÖN LASTİKLERİ KIŞLIK DEĞİLMİŞ.DENETÇİLER NEREDE DEVLET HÜKÜMET NEREDE?.BU KADAR PAHALI MAZOT KULLANILAN ÜLKEDE ADAMLAR 4 AYA BİR LASTİK DEĞİŞTİRİYOR NASIL ÖDESİNLER.ONLARDA BU YOLUA BAŞVURUYOR.HATTA YAKIT OLARAK YAĞ KULLANDIKLARINI DUYUYORUM.TAYYİBİ DEVLETİ HÜKÜMETİ HİÇ SUÇLAMAYALIM MI?.mUTLAKA SÜRÜCÜ HATASI DA VARDIR AMA O HIZLA O YOLDA ARAÇ UÇMUŞSA LASTİKTENDİR.SAVURUR ..BU OLAYDA HERKESİN İHMALİ SUÇU VARDIR.MAHŞERDE HEPSİNDEN SORULUR İNŞALLAH..ŞÖFÖRDEN TUTUN BAŞBAKANA KADAR...

19
18
yanıtYanıtla
saenessaenes_99@hotmail.com:

Başbakana laf söylemeye kimsenin gücü yetmez. hindi gibi gubarmanın alemi de yok. araştırılır önlemi alınır.

yanıt0
yanıt0
baygaraahmetbaykara33@hotmail.com:

uçağın 40 lira oldugu yerde otobüsün işine ..sen para kazanacaksın diye bu kadar insanı öldrmeye ne hakkın var kurtarmıyorsa kapat firmanı git başka iş yap ..karnı ağrıyan hükümeti suçluyor...

yanıt0
yanıt0
Akıllı Vatandaşmariamaria67@hotmail.com:

Senin gibi cahil insanlar söyleyemez. Akıllı başında herkes hesap sorar, sorulmasını sağlar. Bak avrupa ve ABD'ye bu lafı onlara söylesen aynen şimdi olduğu benimle beraber kıçlarıyla gülerler sana. Vergi veriyorsun hakkını arıyorsun, vergi veriyorum bu ülkeye diye. Enik, sen oy verensin aynı vergi veren gibi haklarını sorarsın. Soramıyorsan eziksin, cahilsin, okey masalarında ki yancısın. Gözümüzde aha bu kadarsın. Hindiler götürsün seni.

yanıt0
yanıt0
BAYGARAahmetbaykara33@hotmail.com:

SEN BUNCA YILLIK ŞOFÖRSÜN, YOLLARIN BUZLU OLDUĞUNU BİLE BİLE O KADAR HIZLI GİDERSEN BU ARACIN KAYACAĞINI NASIL BİLMEZSİN ,,ADAM RESMEN CİNAYET İŞLEMİŞ...KİM VERECEK BU KADAR CANIN HESABINI ..NE OLACAK ÜÇ AY YATAR ÇIKAR SONRA GENE DEVAM,AYNI TAS AYNI HAMAM

31
4
yanıtYanıtla
İHMALLER!meryem8625@hotmail.com:

NE İLGİNÇTİR Kİ KAZA OLUP BİTTİKTEN SONRA ONCA CAN HEBA OLDUKTAN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ŞEYLER ÜZERİNDE DURULUYOR.. YADA İHMALLERİN ÜZERİNE.... O KADAR CAN SOLUP GİTTİ.. SUÇLAMAK SORUMLU ARAMAK NEYİ KİMİ GERİ GETİRECEK OLAN OLMUŞ ZATEN... GEÇ KALINMIŞ... ALLAH ORDA HAYATINI KAYBEDEN KARDEŞLERİMİZE RAHMET EYLESİN AİLELERİNE SABIR VERSİN... HASTAAR İÇİN DE ACİL ŞİALAR DİLİYORUMMMM.....

30
0
yanıtYanıtla
MİSAFİRakropol@hotmail.com:

KAR MÜCADELESİ İÇİN MODERN ARAÇLAR, TUZ MAKİNALARI, GREYDERLER ALIP, ANCAK BUNLARI ATIL DURUMDA BEKLETEN, ÖZELLEŞTİRME YOLUYLA KAR MÜCADELESİNİ MÜTEAHİTE YİNE ESKİ USUL DAMPERSİZ KAMYON VE KÜREKLE YAPTIRAN ANLAYIŞI SORGULAMAK GEREKMEZMİ?

19
7
yanıtYanıtla
MİSAFİRakropol@hotmail.com:

GÜNÜMÜZDE HALA 1500 KM MESAFEYE YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞINI OTOBÜS VE KAMYONLARLA YAPMANIN SONUCUDUR BU MAALESEF. ÜLKEMİZİN ULAŞIM POLİTİKALARINI BELİRLEYEN SİYASETÇİLERE ATFOLUNUR. ÖZELİKLE DEMİRYOLU KOMÜNİST İŞİDİR DİYEN ZİHNİYETE!...

24
1
yanıtYanıtla
mollabidirmix_@hotmail.com:

Ben bizzat yasadim,Abim bu söförler,2 m önunu göremezken öyyylebir gaza basiyorlarki.aklin fikrin durur,hepsi otbs sirketlerinin sucu,acele ettiriyorlar soföelere

24
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title