Haberler

Devlet Sırrında Yaman Çelişki

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP'nin "Kaç Kişinin Telefonunun Dinlendiği" Sorusuna, Gizlilik Gerekçesiyle Yanıt Vermeyince, Muhalefetten Sert Tepki Geldi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP’nin "Kaç kişinin telefonunun dinlendiği" sorusuna, gizlilik gerekçesiyle yanıt vermeyince, muhalefetten sert tepki geldi.

MHP ve CHP yöneticileri, "Kimlerin dinlendiği gizliyse, telefonlarda konuşulanlar niye aleni" diye sordular. Siyasiler, dinlenenlerin çoğunun AKP muhalifleri olduğunu iddia ettiler.

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün kaç kişinin telefonunun dinlendiği sorusuna "gizlilik" gerekçesiyle yanıt verilmedi. Atalay, "Polis Vazife ve Salahiyet, Jandarma Teşkilat Görev ve Yetkileri, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı kanunları hükümlerine göre yürütülen faaliyetler çerçevesinde elde edilen bilgi ve kayıtların saklanmasında ve korunmasında gizlilik ilkesi geçerlidir" dedi. Çöllü ise Atalay’ın bu tavrını, "Telefon konuşmaları gazetelerde yayınlanırken, bakan kaç kişinin dinlendiğini gizlilik gerekçesiyle açıklamıyor. Bu yanıt ile aslında AKP döneminde ne kadar telefon dinlemesi yapıldığı gizlenmek, perdelenmek isteniyor. Doğrusu ve şeffaflık gereği, devlet suç ve suçla mücadele için yaptığı telefon dinlemelerinin istatistiki bilgilerini verebilmeliydi. Ortada yaman bir çelişki var" diye değerlendirdi. Siyasilerin bu yaklaşıma ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

Amaç korku imparatorluğu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Bunları deşifre edenler dinleyen kişilerdir. Bu dinlemelerde devlet adına yapılıyorsa, o zaman bunları basına verenler hakkında ne yapılmıştır? Kayıtları gizleyen zihniyet, bunların yayınlanmasından rahatsız olmuyor. Birilerine servis yapılıyor. Burada asıl amaç, haberleşme özgürlüğünü engellemek ve muhaliflere korku salmaktır. Korku imparatorluğu ve faşist düzen arayışı içindeler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş: AKP kendisine muhalif gördüklerine boyun eğdirmek için telefon dinleme kayıtlarını çarşaf çarşaf gazetelere gönderiyor. Sorduğunuz zaman ise "devlet sırrı" diyorlar. Bu devlet değil, AKP sırrıdır. Çünkü, sadece AKP muhaliflerini dinlediklerinin ortaya çıkmasını istemiyorlar. İddianamede sanık olmayanların dahi telefon konuşmaları yayınlanıyor. ’Kimi, niye dinliyorsunuz’ diye sorduğumuzda devlet sırrı deniliyor. Muhalefetin tamamını susturmaya ve korku salmaya yönelik bir tavırdır.

Sızdıranlara ne yaptınız?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol: Bunun son örneğini Ergenekon soruşturmasında yaşadık. Avukatlar, iddianame adı geçenlerle ilgili bilgi ve dosyalara ulaşamazken, AKP’ye yakın medyada bunlar sayfa sayfa yayınlandı. Telefon görüşmeleri tam metin yer aldı. Sanık olmayanlar bile deşifre edildi. Ama sorduğunuzda gizli diyorlar. Bu AKP’nin büyük bir ayıbıdır. Demokrasiyi içine sindiremediğinin göstergesidir. Eğer dinlemeyi devlet yapıyorsa, bu konuşmaları servis yapanlar hakkında ne işlem yaptınız?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title