Haberler

Depremzede genç, ODTÜ hayali için yeniden kolları sıvadı

Güncelleme:

Geçen yıl üst başarı sıralamasında yer almasına rağmen ODTÜ'de mühendislik eğitimi hayali için tercih yapmayan üniversite adayı depremzede Nazmi Dişçeken, Hatay'dan geldiği Ankara'da yeniden Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanıyor.

Geçen yıl üst başarı sıralamasında yer almasına rağmen ODTÜ'de mühendislik eğitimi hayali için tercih yapmayan üniversite adayı depremzede Nazmi Dişçeken, Hatay'dan geldiği Ankara'da yeniden Yükseköğretim Kurumları Sınavına ( Yks ) hazırlanıyor.

Nazmi Dişçeken, depremin ardından YKS'ye daha iyi hazırlanmak için geldiği Başkent Öğretmenevi'nde AA muhabirine depremin ardından bir hafta süreyle ailesi ve 3 kardeşiyle Hatay'da kaldıklarını ancak bu sürede sürekli artçı sarsıntılar yaşandığını söyledi.

Evde duramadıklarını belirten Dişçeken, "Sürekli yer sallanıyor ve duvarlar üstümüze gelecek gibi hissediyorduk. Sonra 'böyle olmayacak' dedik. 'Başka bir yere gitmemiz gerekiyor' diyerek yola çıktık." diye konuştu.

Hatay'da geçen yıl fen lisesini bitirdiğini ve bu yıl YKS'ye hazırlandığını dile getiren Dişçeken, bu nedenle Ankara'ya gelmeye karar verdiklerini ve sonrasında Başkent Öğretmenevi'ne yerleştiklerini aktardı.

Dişçeken, şunları söyledi:

"Tabii zor oldu. Sınava az bir süre kalmıştı. Tam performansla çalıştığımız bir dönemde beklemediğimiz bir afet yaşadık. Bir süre tekrar derslere odaklanmakta zorluk çektik. Ama yapacak bir şey yok, tekrar çalışmaya başladık. Başkent Öğretmenevinde bize çok yardımcı oldular. Burada ders çalışmamız için özel bir mekan ayarladılar. Milli Eğitim Bakanlığı ve bazı yayınevleri yardımcı kitap gönderdi. Bilgisayarımız da var."

YKS'de iyi bir sıralamaya girmeyi hedeflediğini dile getiren Dişçeken, " Ankara'ya ilk defa geldim, burayı çok sevdim. Bu şehirde okumayı düşünüyorum. Üniversite okumak için çok güzel bir şehir bence, Ankara tam öğrenci kenti, adım başı üniversite." diye konuştu.

Geçen yıl da YKS'de üst başarı sıralamasında yer almasına rağmen tercih yapmadığını ve daha iyi başarı göstererek ODTÜ'de mühendislik okumak istediğini aktaran Dişçeken, "Geçen sene tercih yapmadım, 'Bir sene daha çalışayım ODTÜ'ye gideyim' dedim. Kurslarla da görüştüm ama kendi kendime çalışmanın daha iyi olacağına karar verdim. O yüzden kendim halletmeye çalışıyorum. Bu şekilde kendi programımı oluşturdum, kendi düzenimi yeniden kurmaya çalışıyorum. Sınava kadar bu şekilde devam edeceğim." dedi.

Mühendisliğin hangi alanını seçmek istediği sorulan Dişçeken, "Tam karar vermedim ama elektrik-elektronik, bilgisayar mühendislikleri olabilir." yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Hatay YKS Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title