Haberler

Denizde Gerçeğini Aratmayan Uçak Kazası Tatbikatı

ÇANAKKALE Havalimanı Acil Durum Planı kapsamında, deniz üzerinde meydana gelebilecek uçak kazalarının etkilerini asgariye indirmek ve Kurum/Kuruluşlar operasyonel faaliyetlerini test etmek için 'Suda Meydana Gelen Uçak Kazası Tatbikatı' gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE Havalimanı Acil Durum Planı kapsamında, deniz üzerinde meydana gelebilecek uçak kazalarının etkilerini asgariye indirmek ve Kurum/Kuruluşlar operasyonel faaliyetlerini test etmek için 'Suda Meydana Gelen Uçak Kazası Tatbikatı' gerçekleştirildi. Uçak kazası tatbikatı, senaryosuyla gerçeğini aratmadı.

Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan SHT-ADP Talimatı ile hazırlanan 'Çanakkale Havalimanı Acil Durum Planı' kapsamında, havalimanına sefer düzenleyen bir uçağın iniş-kalkış hattında bulunan deniz üzerine düşmesi ile ilgili olarak, 'Suda Meydana Gelen Uçak Kazası Tatbikatı' gerçekleştirildi.

Kepez Limanı yakınlarındaki tatbikatta, senaryo gereği saat 09.30'da Burhan Usta Havayolları'na ait 15479 sefer sayılı, TC-KZL tescilli özel yolcu jeti, 5 yolcu 3 mürettebatıyla, bilinmeyen bir nedenle Kepez Limanı yakınlarında denize düştü. Uçaktaki 8 kişinin kurtarılması için Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde, Liman Başkanlığı, Çanakkale Kıyı Emniyeti Şube Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi, İl Sağlık Müdürlüğü Deniz Birimlerince arama ve kurtarma faaliyetleri başlatıldı. Helikopter ile havadan da destek verilen arama kurtarma faaliyetlerinin havadan yürütülmesi ve koordinasyonu ise Helipet Çanakkale Grup Komutanlığı tarafından sağlandı.

Senaryo gereği arama kurtarma çalışmaları sırasında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri de ölü ve yaralıların yakınları olarak deniz kıyısında bekledi. Düşen uçaktaki 5 yolcu ve 3 mürettebat ekipler tarafından botlara alınarak, sahile getirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, kıyıda hazır bekleyen 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslara alındı.

Yaklaşık 1 saat süren Suda Meydana Gelen Uçak Kazası Tatbikatı'nda, kara ve denizde toplam 250 personel, 15 deniz aracı ile 40 kara aracı ve 1 helikopter görev aldı.

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title