Haberler

Deniz Feneri Derneğinden Lübnan'a Gıda Yardımı - 60 Ton Gıda Ve İnsani Yardım Malzemesinin Bulunduğu 3 Tır İstanbul'dan Yola Çıktı

Deniz Feneri Derneği, Filistin'e yardım kampanyası kapsamında, 60 ton gıda ve insani yardım malzemesini Lübnan'a gönderdi.

Deniz Feneri Derneği, Filistin'e yardım kampanyası kapsamında, 60 ton gıda ve insani yardım malzemesini Lübnan'a gönderdi.

Derneğin Ümraniye'deki İstanbul Şubesi ve Anadolu Lojistik Merkezinde yardım tırlarının yola çıkmasına ilişkin açıklama yapan Kurumsal İletişim Müdürü Recep Koçak, Deniz Fenerinin, Filistin'e milyon dolar yardım kararı aldığını hatırlattı.

Koçak, ''Filistin'e Yardım Kampanyası''nın Ağustos 2006 sonuna kadar süreceğini belirterek, kampanya kapsamında 60 ton gıda ve insani yardım malzemesinin bugün Lübnan'a gönderileceğini bildirdi.

Bugüne kadar yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine el uzattıklarını ifade eden Koçak, son günlerde Filistin ve Lübnan'da büyük bir yıkımın yaşandığına dikkat çekti.

Recep Koçak, yola çıkacak 3 tırla birlikte Lübnan'a, 5 ton un, 18 ton şeker, 10 ton süt, 6 ton reçel, 2 ton hazır çorba, 5 ton pirinç, 6 ton makarna, 3 ton nohut, 2 ton sıvı yağ, 20 bin bebek bezi, 20 bin kadın pedi, 20 bin ilaç (kalp, ağrı kesici ve tansiyon) ve çeşitli tıbbi malzemelerden oluşan yardımın üç gün sonra bölgeye ulaştırılacağını söyledi.

Yardımlar toplandıkça bölgeye yapacakları desteğin artarak devam edeceğini dile getiren Koçak, ''İslam Konferansı Örgütü, İnsani Yardım Forumu işbirliğiyle yapılan bu yardım hareketi, bölgedeki acıların biraz olsun dindirilmesi için uluslararası alanda atılan önemli bir adım'' dedi.

Koçak, yardımın, Hatay Cilvegözü Sınır Kapısından Suriye'ye, oradan da Lübnan'a geçeceğini ve Lübnan'ın ilgili birimlerine teslim edileceğini bildirdi.

Daha sonra 6 kişilik bir heyetin yer aldığı tırlar Lübnan'a doğru yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title