Haberler

Dans Sevdasıyla Memurluktan İstifa Etti, Şampiyonlar Çıkardı

MANİSA'da dans sevdası uğruna 6 yıllık memuriyetinden geçen aralık ayında istifa eden gıda mühendisi 27 yaşındaki Can Polat Karayel, dans okulunda yetiştirdiği dansçıları Türkiye şampiyonu yaptı.

MANİSA'da dans sevdası uğruna 6 yıllık memuriyetinden geçen aralık ayında istifa eden gıda mühendisi 27 yaşındaki Can Polat Karayel, dans okulunda yetiştirdiği dansçıları Türkiye şampiyonu yaptı. Birçok öğrencisi de Türkiye şampiyonlarında dereceye giren Karayel, hedefinin dansta ülke genelinde Manisa'yı ilk sıralara çıkarmak olduğunu söyledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (MCBÜ) gıda mühendisliği öğrenimi gördüğü yıllarda dans okulu da açan ve her yaştan danssevere eğitim vermeye başlayan Can Polat Karayel, 2011'de devlet memuru olmasına rağmen dans eğitmenliğini sürdürdü. Devlet memurluğu mesaisinin dışında akşamları Latin dansı eğitmenliği yapan Karayel, 9 yılda 3 bin kişiye eğitim verdi.  Aradan geçen sürede devlet memurluğu ile dans eğitmenliği arasında kalan Karayel, tercihini gönlünden geçenden yana kullandı. Manisa Merkez Efendi Hastanesi'ndeki Gıda Mühendisliği görevinden istifa etti. Geçen aralık ayında 6 yıllık devlet memurluğu görevinden ayrılan Karayel, bütün gününü yetiştirdiği öğrencilerine ayırdı.

ÖĞRENCİLERİ BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK KAZANDI

Karayel'in yetiştirdiği öğrenciler, 27 Mayıs'ta Bodrum'da yapılan 35 dans okulundan 200 çiftin katıldığı Türkiye Dans Sporları Federasyonu Sosyal Latin Dansları Yarışması'nda Türkiye birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü elde etti. Kareyel'in öğrencileri Osman Yaşi (17) ve Mina Solak (17) çifti birinci oldu. Melik Bal (15) ve Yasmin Hassan (15) üçüncülüğü elde etti. Karayel, tek hedefinin dansta Manisa'nın adını duyurmak ve Türkiye'de ilk sıraya çıkarmak olduğunu söyledi.

İKİSİNDEN BİRİNİ SEÇMEM LAZIMDI

Latin dansı eğitmenliğinin yanı sıra Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nda 4 yıldır hakemlik de yapan Karayel, şampiyon çıkarmaktan mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"9 yılda 3 bine yakın dansçı yetiştirdim. Yaklaşık 200 kadar da sporcu yetiştirdim. Şu an Dans Kafe Akademi'mde 60 sporcum var. Her geçen yıl Manisa'da daha güzel ve daha büyük işlere imza atıyoruz. Hikayem 9 yıl önce Manisa'ya üniversite okumak için geldiğimde başladı. 2011 senesinde Sağlık Bakanlığı'nda memuriyeti kazandım. Devlet memuru olduğum zaman dans kariyerim için zor olacağını düşündüm. 6 yıl boyunca hem memurluğu hem de dans eğitmenliğini birlikte götürdüm. Artık ikisinden birini seçmem lazımdı. Bir tarafta hayalim ve gönlümde olan dans vardı. Bir tarafta ise mesleğim olan gıda mühendisliği ve devlet memurluğum vardı. Aralık ayında istifamı bastım. Artık 24 saat tüm zamanımı sporcularıma verdim. Şimdi Türkiye şampiyonları çıkardım. Önümüzdeki yıllarda dansta en başarılı illerden biri olarak Manisa'nın olacağına inanıyorum."

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Polat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title