Haberler

Dahi Ressam Salvador Dali Eserleriyle Gaziantep'te

Sanatı toplumla buluşturma vizyonuyla hareket ederek bugüne kadar birçok önemli sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, bu yılki sergi yılını modern resmin en büyük öncülerinden 'dahi ressam' Salvador Dali'nin 'Zodyak' adlı sergisiyle açtı.

Sanatı toplumla buluşturma vizyonuyla hareket ederek bugüne kadar birçok önemli sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, bu yılki sergi yılını modern resmin en büyük öncülerinden 'dahi ressam' Salvador Dali'nin 'Zodyak' adlı sergisiyle açtı.

Sanata ve sanatçıya büyük destek veren Sanko Holding'in sponsorluğunda gerçekleştirilen dünya çapındaki 'Zodyak' sergisi, Sanko Sanat Galerisi'nde törenle açıldı.

Küratörlüklerini Fahri Özdemir ve İbrahim Karaoğlu'nun gerçekleştirdiği sergide, 20. yüzyıl resminin öncü isimleri arasında yer alan Salvador Dali'nin 8'i alüminyum baskı, 4'ü çinko baskı ve 13'ü taş baskı eserlerinden oluşan toplam 25 özgün baskısı yer alıyor.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada, hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmayan bütün sanatseverlere ve bu serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konukoğlu, şunları söyledi:

"Gaziantep'te ilk Sanko Sanat Galerisi'ni açtığımızda tek galeriydi, çok şükür şu anda 3 tane oldu. İleri dönemlerde çok fazla olacağına inanıyorum. En büyük arzumuz; müzeler kenti olan Gaziantep'in bütün dünyada ismini yalnızca endüstriyel tasarımlarıyla ve sanayi markalarıyla değil müzeleriyle, sanat galerileriyle, burada yetişecek olan ressamlar, müzisyenler, bütün sanatçılarıyla tanınmasını istiyoruz. Bu konuda Gaziantep'te yaşayan tüm paydaşlarımız üstüne düşen görevi yaptığı takdirde çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Hepinize sergimize katıldığınız için teşekkür ederim."

Serginin açılışına katılan ünlü televizyon programcısı ve sanatçı Kenan Işık da bugün sanayisi, kültürü, demokrasisi ile ilerlemiş batı ülkelerine bakıldığında hepsinin en önce kültür-sanat toplumu olduğunun görüleceğini vurguladı.

"Kaliteli insan yetiştirmek için birinci şart bu" diyen Işık, 1950'li yıllarda yanmış yıkılmış Almanya'nın bugün dünyanın en büyük ülkesi olduğunu, bunu başarırken şehirlerinde önce tiyatro, opera, sinema ve sanat galerileri açtığı örneğini verdi.

Kültür sanat altyapısını geliştirmek gerektiğinin altını çizen Işık, "Gaziantep bunu başarmış bir şehir. Benim de sevdiğim bir şehir. Belki içinizde 4 kere Rumkale'ye giden yoktur ama ben gittim çünkü bu şehrin dokusunu seviyorum" dedi.

Sanata destek verenlerin bu şehir için 'çok büyük bir değer' olduğunu ve kıymetini bilmek gerektiğini belirten Kenan Işık, iş adamı Adil Konukoğlu'nu da sanatın ve sanatçının yanında yer aldığı için kutladı.

Sanko Holding'in çok büyük bir işe imza attığını, sergilenen tabloların dünyanın en büyük müzelerinden temin edilerek getirildiğini belirten Fahri Özdemir, "Bu tür sergileri dünyada devletler ve başbakanlıklar açıyor. Ülkemizde ise Sanko Holding bu işi gerçekleştirerek büyük bir işe imza attı" ifadelerini kullandı.

Bu serginin daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir'de açıldığını ifade eden Özdemir, diğer ülkelerde bu sergiye ücret ödenerek girilirken Gaziantep'te ücretsiz olarak gezilebileceğinin altını çizdi. Özdemir, "Gaziantep için büyük bir şans ve Sanko Holding'in sanata verdiği değeri gözler önüne seriyor" sözlerine yer verdi.

Serginin açılışına; Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Sevim Karakaş, Sanko Park AVM Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng, Malatya Eğitim Vakfı eski başkanlarından, iş adamı Şaban Taçyıldız ve sanatseverler katıldı.

Sergi, Sanko Alışveriş Merkezi üçüncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde 10 Ekim tarihine kadar her gün 10.00 ile 22.00 saatleri arasında gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

salvador dali sanko holding gaziantep sanko Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title