Haberler

Daha Sağlıklı Bir Nesil İçin Beslenme Eğitimi Çocuklukta Başlamalı!

Güncelleme:

Erken yaşta eğitimin, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırılmasında ve dengeli beslenme üzerindeki etkisine dikkat çekildi.

Sabri Ülker Vakfı, Yemekte Denge Eğitim Projesi kapsamında ilk Çalıştay'ını gerçekleştirdi

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi kapsamında 6 Nisan'da İstanbul'da "Yemekte Denge Eğitim Projesi ve Beslenme Eğitiminin Gerekliliği" konulu çalıştay düzenlendi.

Geleceğin sağlık sorunlarına yönelik ulusal ve global çözüm yaklaşımlarının paylaşıldığı Çalıştay'da, dünya genelinde yetersiz ve dengesiz beslenmenin neden olduğu sağlık sorunları nedeniyle toplumu bilinçlendirmenin önemi değerlendirildi.

Çalıştay'da, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Araştırma- Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Gülderen Özdemir, Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş ve Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tanju Besler'in yanı sıra yurtdışından temsilciler yer aldı.

Çalıştay'da, İngiltere Beslenme Vakfı (BNF) Eğitim ve IT Direktörü Roy Ballam ile Hollanda Ulusal Araştırma Enstitüsü (TNO) Araştırmacısı Dr. Paula van Dommelen Avrupa'da çocukların beslenme alışkanlıklarına yönelik yürütülen çalışmaları aktardı.

Beslenme kaynaklı sağlık sorunlarının önüne geçmek için Türkiye'de çocuklara yönelik en kapsamlı ve sürdürülebilir eğitim programı olan Yemekte Denge Eğitim Projesi, Sabri Ülker Vakfı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

5 yıl önce başlayan projede bugüne kadar; temel eğitim çağındaki çocukların kaliteli ve sağlıklı bir yaşama sahip olmaları için gereken "yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi" yönünde önemli çalışmalara imza atıldı. Bu çalışmalar kapsamında 6 Nisan'da yurt içinde ve yurt dışında yürütülen eğitim programları ve diğer uygulamaların değerlendirildiği Yemekte Denge Çalıştay'ı düzenlendi.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Araştırma- Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Gülderen Özdemir'in açılış konuşmasını yaptığı Çalıştay, Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş, Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tanju Besler, İngiltere Beslenme Vakfı (BNF) Eğitim ve IT Direktörü Roy Ballam ve Hollanda Ulusal Araştırma Enstitüsü (TNO) Araştırmacısı Paula van Dommelen'in katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabri Ülker İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title