Haberler

Bakan Şimşek, IMF ile görüşmek için ABD'den destek mi istedi? Cevap Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi

Güncelleme:

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in G20 toplantıları kapsamında yaptığı görüşme sonrası, "Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD'den destek istendiği" yönünde iddialar ortaya atıldı. Söylentileri yalanlayan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Yellen ile bölgesel ve küresel ekonomik gelişmelerin ele alındığı ikili görüşme gerçekleştirildi" denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD'den destek istendiği" yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, geçtiğimiz günlerde G20 toplantıları kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile bir araya gelmişti. Yellen, X hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ve ABD'nin önemli bölgesel sorunları çözmek için nasıl birlikte çalışabileceğini Bakan Mehmet Şimşek ile görüştüm. İkili ilişkilerimizin önemini de vurguladım" ifadelerini kullanmıştı. Bu görüşme sonrası IMF odaklı bazı iddialar ortaya atıldı.

"BÖLGESEL VE KÜRESEL EKONOMİK GELİŞMELER ELE ALINDI"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD'den destek istendiği' yönündeki iddialar doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brezilya'da düzenlenen G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı kapsamında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bölgesel ve küresel ekonomik gelişmelerin ele alındığı ikili görüşme gerçekleştirmiştir.

"İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK HUSULARDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU"

Görüşmede, IMF ile ilgili herhangi bir başlık söz konusu olmamıştır. Bakan Şimşek, gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde çok taraflı kalkınma bankaları ve ülkelerle ilişkileri ve işbirliğini güçlendirecek hususlarda görüş alışverişinde bulunmuştur."

Açıklamada, piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik oluşturmaya yönelik kasıtlı şekilde dolaşıma sokulan spekülatif haberlere itibar edilmemesi istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Janet Yellen Maliye Medya Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

JY:

AMPUL PARTISINE OY VEREN EMEKLILER HAK ETDIKLERI GIBI YONETILIYORLAR ZIRLAMASINLAR SUKUR EDIP OTURSUNLAR.

271
114
yanıtYanıtla
ali tartan:

Şükredip oturuyorum sen gibi altı okun oklarına oturmuyorum

yanıt350
yanıt188
Doğrucu:

Şükür etmekten başka bir şansın varsa söylede bilelim :)

yanıt54
yanıt37
Can Kutlu:

Sonuna kadar katılıyorum bu yoruma. Yalnız sadece şükredip oturmasınlar aynı zamanda bin beter olsunlar.

yanıt15
yanıt18
sade vatandaş:

akşamüstü üç harfli bir markete girdim bu hafta içinde defalarca süt ve süt ürünlerine zam yaptılar süt peynir yoğurt herhalde etin fiyatını kıskandı benim onlardan neyim eksik diyerek depara kalktı Alah sonunu hayretsin ağlanacak halimize gülüyoruz trolerden bu konuda hiç ses çıkmıyor emekli troller hllerinden memnun olabilirler ama biz değiliz bunu vereceğimiz oylarla göstereceğiz

yanıt80
yanıt13
Onur Yener:

Emekli kime oy vereceğini sana soracak değil, sorgulamakta haddine değil...

yanıt8
yanıt17
Muharrem Güreli:

Çala çala kasada para kalmadı IMF den para alıp onuda calacak

161
41
yanıtYanıtla
esrefpasali:

IMF para verirse bilinki dogru yolu bulduk.. IMF alin parayi verin yandasa demez, harcamalari, saltanati bitir der... ne ise kullanacaksin sorar, itibardan tasarruf et der...

yanıt64
yanıt16
Doğrucu:

Bunlar alır sonra kavga eder onlarlada arayı bozar yer içer paso ceza ödetirler faiz verirler, türkiyenin geliri borcubun faizini karşılamıyor :) yaktıkları rus gazı bile 2 yildir borçla alınıyor 100 milyar doları geçmiştir rusyaya borç

yanıt9
yanıt4
Abdullah Deyerli:

Halkın fakir fukaranın hakını gerçekleri haber yapmayan yazar ve gazetecinin ahlakı parası ve taptığı lideridir

102
15
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title