Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ercan Havalimanı'nın açılışını yapacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde Ercan Havalimanı'nın açılışını gerçekleştirecek. Havalimanına ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı inecek. Açılışın ardından tören düzenlenecek.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapımı tamamlanan Ercan Havalimanı'nın açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde gerçekleştirecek. Test uçuşları başarıyla tamamlanan havalimanına ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı inecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, körfez ülkelerindeki 3 günlük resmi temaslarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu karşılayacak. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki törene katılacak. Çelenk bırakma, saygı duruşu ve anıt özel defterinin imzalanmasının ardından 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmi töreni için Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'na geçilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Uraloğlu, KKTC Ercan Havalimanı yeni terminal binasının adanın çehresini değiştireceğini belirterek, "Artan imkan ve kabiliyetleri ile geniş gövdeli uçaklara da ev sahipliği yapacak. 10 milyon yolcu kapasitesine sahip. Türkiye Yüzyılı sadece ülkemizi değil, yavru vatanı da kapsayan bir yüzyıl olacak" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kıbrıs Barış Harekatı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title