Haberler

Cphı Istanbul 2015 İlaç Fuarı?nda, Küba?da Geliştirilen Kanser Aşıları Konuşuldu?

CphI Istanbul 2015 Fuarına katılan ve konuşma yapan Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Küba'da 4 kanser aşısı bulunuyor.

CphI Istanbul 2015 Fuarına katılan ve konuşma yapan Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Küba'da 4 kanser aşısı bulunuyor. Akciğer ve postat kanserinden sonra diğer kanser türleri ile ilgili denemelerle ilgili etkin sonuçlar almaya başladık? dedi. Küba Büyükelçisi, dünya genelinden çok farklı ülkelerden firmaları biraraya getirmeyi başaran CPhI Istanbul 2015 İlaç Fuarı'ndan çok etkilendiği sözlerine ekledi.

Türkiye, Güneydoğu Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya bölgesindeki ilaç sektörüne erişmek için çok önemli fırsatlar yaratan CPhI Istanbul 2015 İlaç Fuarı, 4 kıta ve 23 ülkeden 200'ü aşkın markanın katılımı ile 03-05 Haziran tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Dünyanın lider fuar ve etkinlik organizasyon şirketlerinden UBM EMEA (Istanbul) tarafından düzenlenen Fuarı ziyaret eden 4.000'i aşkın ziyaretçinin yarısının yabancı ülkelerden olması, bu yıl ikinci kez düzenlenen CPhI Istanbul'un Türkiye'nin sağlık ve ilaç sektörleri için önemli bir uluslararası buluşma merkezi olarak konumlandırılmasına sağladığı katkıyı gösteriyor.

Sadece fuar etkinliği ile sınırlı kalmayan CPhI Istanbul 2015'te, sektöre dair teknolojiler, yasal gelişmeler, yeni pazar trendleri ile ürünlerinin yer aldığı seminerler katılımcıların ilgisine sunuluyor. Fuarın ikinci gününde Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals 'Küba'daki Sağlık ve Biyoteknoloji', Farmakovijilans Derneği Başkanı Dr. Seyfullah Dağıstanlı da, 'Türk İlaç Dünyasındaki 360°'lik Dönüş' konulu sunumlarında; Küba ve Türkiye'de yapılan kanser aşısı çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundular.

Küba 4 Kanser Türü İçin Aşı Buldu

Dünya genelinden çok farklı ülkelerden firmaları biraraya getirmeyi başaran CPhI Istanbul 2015 İlaç Fuarı'ndan çok etkilendiği belirten Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez, ambargo nedeniyle Küba'nın özellikle eğitim ve sağlıkta kendi kendine yeter bir ülke olmak için çok çaba gösterdiği ifade etti ve 'Küba'da 4 kanser aşısı bulunuyor. Akciğer ve postat kanserinden sonra diğer kanser türleri ile ilgili denemelerle ilgili etkin sonuçlar almaya başladık' dedi.

Kanser aşısı, sağlıklı insanlar için ne zaman kullanılabilacek?

Farmakovijilans Derneği Başkanı Dr. Seyfullah Dağıstanlı,?CPhI, dünya genelindeki en önemli ilaç etkinliklerinden bir tanesi. Fuarın ikinci kez ülkemizde düzenlenmesi Türkiye'nin önemini gösteriyor. Dünyanın her yerinden çeşitli firmalar, girişimciler, Ar-Ge grupları, makine üreticileri, herkes burada? dedi. İmmunoterapi denilen bağışıklık sistemi üzerinden tedavi alanının, biyoteknolojinin gelişmesi ile birlikte bir anda yıldızının parladığını belirten Dağıstanlı, 'Herkesin hayali, rüyası kansere karşı koruyucu bir aşı geliştirmek. Kanser tedavisinde son dönemde İmmüno-Onkoloji alanında ümit verici gelişmeler yaşanıyor. Kanser aşısını sağlıklı insanların kullanabilmesi için bir kaç doz kullanım yeterli değil, en az on yıl tahribata neden olmayacağından emin olmak gerekiyor. Sadece tıbben değil hukuken de beklemek gerekiyor' dedi.

Sektöre Dair Önemli Firma ve Kurumlar CPhI Istanbul'a Destekçi Oldu?

Uluslararası CPhI İstanbul 2015, Deva İlaç'ın elmas, Nobel İlaç'ın platin, hem altın hem kayıt alanı sponsoru Becton Dickinson ile diğer sponsorlar World Medicine, Ekin Kimya, Pharma Targeting, Pharmactive, Mustafa Nevzat, İlaç ve Sağlık Ürünleri Dış Ticaretinden Sorumlu Çin Ticaret Odası, Alım Heyeti'nin sponsorlukları ile gerçekleşti. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB destek verdi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orta Doğu Türkiye Küba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title