Haberler

Çiftçiler Kızıltepe-Viranşehir Yolunu Trafiğe Kapattı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde toplanan bir grup çiftçi, Viranşehir yolunu trafiğe kapattı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde toplanan bir grup çiftçi, Viranşehir yolunu trafiğe kapattı.

Kızıltepe Viranşehir yoluna gelen çiftçiler, Hububat Ticaret Merkezi Kavşağı'nda toplanarak yolu trafiğe kapattı. Yaklaşık bir saat kapanan yolda araç kuyruğu 40 kilometreyi geçti. Yolu kapatan çiftçileri jandarma ekipleri eylemlerinden vazgeçmeleri için uyardı. Jandarma, eylemcilere müdahalede bulunacaklarını belirttikten sonra araya Derik Kaymakamı Ahmet Demirci ile Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter girdi. Eylemci çiftçiler Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi konferans salonuna alındı.

Kızıltepe Kaymakamı henüz göreve başlayamadığı için Derik Kaymakamı eylemcilerle konferans salonunda görüştü. Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, "Elektrik konusunda Vali Bey'le sürekli istişare halindeyiz. Çiftçilerin sorunu bizim sorunumuzdur. Vatandaşımız hiçbir konuda sıkıntı çekmesin elbette siz çiftçisiniz burası da tarım bölgesidir. Mahsulünüzü zamanında sulamanız gerekiyor. Bunu biz de çok istiyoruz. Sizde biliyorsunuz Mardin'de elektrik konusunda iyi çalışmalar yapıldı bunu sizde biliyorsunuz. Bayrama kadar elektrik iyiydi. Ne olduysa bayramdan sonra elektrikte problem oldu. Derik'te de sürekli dalgalanmalar oluyor. Bunun için devlet adına sizden özür diliyoruz. Bunu tabi ki çözmeye çalışıyoruz. Mardin olarak elektrik konusunda problemi çözmek için masaya yatıran tek vilayettir. Biz bununla ilgili toplantılar yapıyoruz TEİAŞ, DEDAŞ ve yetkililerle görüşüyoruz. Her hafta toplanıyorlar Vali Bey de konudan haberdardır yarın aranızda seçeceğiniz 10 kişi ile sizleri de bekliyor. Elektrik kesintileri dalgalanmalarıyla alakalı zaten valilik kriz merkezi kuruldu. ve bununla alakalı çalışıyoruz" dedi.

Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter de, "Elbette yolu kapatmak bir çözüm değil ama sizlerde takdir edersiniz tarım bizim milli servetimizdir. Buraların bir gelişmişlik yönü yoktur sadece tarım bölgesidir. Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük Hububat Ticaret Merkezi bile çiftçinin alın teri ile yapılmış. Çukurova'da, Ege'de, Marmara'da 100 dönümü suladığı zaman en fazla elektrik borcu bir bir buçuk milyardır. Bizde de daha çok fazladır bizdeki elektrik en pahalı elektriktir. Bunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Viranşehir Kızıltepe Mardin Derik Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title