Haberler

CHP'yi Karıştıran Anket! Kimin Yaptırdığı Araştırılıyor

Güncelleme:

Kurultay delegelerine telefonla yaptırılan "CHP'nin genel başkanı olarak kimi görmek istersiniz" anketi parti kulisinde büyük yankı uyandırdı.

Bir araştırma şirketince CHP'nin kurultay delegelerine telefon üzerinden yapılan ankette, "CHP'nin genel başkanı olarak kimi görmek istersiniz" sorusu yöneltildi.

SARIGÜL VE İNCE GİBİ İSİMLER SORULDU

Anketten CHP yönetimi, bazı kurultay delegelerinin şikayeti üzerine haberdar oldu. Ankete "Kemal Kılıçdaroğlu" yanıtı veren delegelere, "Kemal Bey, partinin oyunu düşürdü. Oyumuz düşerse istifa edeceğini söylemişti" yönlendirmesinde bulunulması, kulislerde, "Anketi muhalif ekip yaptırıyor" değerlendirmesinin yapılmasına neden oldu. Delegelere genel başkan alternatifi olarak Metin Feyzioğlu, Muharrem İnce, Umut Oran, Hurşit Güneş, Fikri Sağlar, Mustafa Sarıgül isimlerinin sorulduğu iddia edildi.

CHP'de 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurma olasılıklarının yanı sıra parti içi dengelerin nasıl kurulacağı da merakla bekleniyor. Aralık 2015'te 35. Olağan Kurultayı'nı yapmaya hazırlanan ve bunun için ilçe ve il kongreleri için düğmeye basan CHP'de; kurultay delegelerine sürpriz bir tele-anket yaptırıldığı ortaya çıktı.

ŞİKAYET ÜZERİNE HABERDAR OLUNDU

Kurultay delegelerine gelen telefonda Bulgu Araştırma Şirketi'nce yaptırıldığı belirtilen ankette tek bir soru yöneltildi. "CHP'nin genel başkanı olarak kimi görmek istersiniz" sorusunda bazı alternatifler sıralandı, ancak başka isimlerin de söylenebileceği delegelere iletildi. Bu soruya, "Kemal Kılıçdaroğlu" yanıtını veren delegelere, "Kemal Bey, partinin oyunu düşürdü. Oyumuz düşerse istifa edeceğini söylemişti" şeklinde yönlendirme yapıldığı öğrenildi. Bu yönlendirme üzerine bazı kurultay delegelerinin genel merkez yöneticilerine durumu şikayet etmesi üzerine genel merkez, konudan haberdar oldu.

FİŞLEME ENDİŞESİ

Anketin kim tarafından yaptırıldığı henüz tespit edilemezken, bazı kurultay delegelerinin soruya, "Yaklaşan olağan kurultay öncesi fişleme maksatlı yapılıyor olabilir" çekincesiyle yanıt vermekten kaçındığı öğrenildi.

BİRKAÇ İSİM ÖNE ÇIKTI

Alınan bilgilere göre ankette, delegelere alternatif genel başkan adayları olarak Metin Feyzioğlu, Muharrem İnce, Umut Oran, Hurşit Güneş, Fikri Sağlar, Mustafa Sarıgül ve Tuncay Özkan isimleri soruldu. Ankete katılan delegelerin yarısından fazlasının Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının sürmesinden yana tavır koyduğu ifade edilirken, alternatif genel başkan adayları olarak Feyzioğlu ve İnce isimlerinin öne çıktığı ifade edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Metin Feyzioğlu Muharrem İnce Umut Oran Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (56)

Ibillerli:

Sn. Kiicdaroglu Adam gibi Adam, fakat bu Ülkede dürüslüge deger verilmiyor.

16
44
yanıtYanıtla
hdp koltukçusu:

hangi chp hdp ye çalışan chp mi. seçimde hdpye çalıştılar sonrada utanmadan 14 şart diyorlar. millet de size hayırlı işler diler artık.

33
8
yanıtYanıtla
ismet:

geç sen onları en iyisi kılçdaroğlu

1
35
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

OOOOOOOOOOOOO KİMLERİ HABER YAPMIŞLARRRR VAYYY BEEE ATASINI DÜŞMANINA SATAN ADAM GİBİ MADAMMMMMM HELALLLLLL pkknın BASTONUU VUUUU SÜPERR

30
2
yanıtYanıtla
keşke ak partide genel başkan olsa:

oy veremesemde kamal kılıçdaroğlu en dürüst siyasetçi kndi oy verdiklerime bakıyorumda dibine kadar rüşvet yolsuzluk haberlerine bulaşmışlar inanın sırf başörtüsü mağduruyuz diye oy veriyoruz. yoksa herşey ortada korkuyoruz acaba birileri gelirde yine başörtüsü yasağı gelirmi diye yoksa bin tane oyum olsa bir tane akp ye vermem.

4
27
yanıtYanıtla
fakir babası:

kılıçdaroğlu çok dürüst bir siyasetçi

2
27
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

AK PARTİ'''' ye mecbursunuz ve mahkumsunuz!. . Öyle bol keseden atmayla olmuyor bu işler!. . Haydi Yüzde Altmışınızı görelim!. . Sizden İktidar değil muhalefet bile olmaz!. . Sizler oyun bozansınız!. . Ülkeye sizden hayır gelmez!. . Allah AK PARTİ''''ye zeval vermesin!. . Sn. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi size Üç koyun teslim edilmez, kaybeder gelirsiniz, ya da siz kendinizi kaybedersiniz!. .

20
8
yanıtYanıtla
nefret:

Bak Kilicdaroglu, sen yanlis yoldasin, basarili olman icin yapacaklarin: Yalan söyleceksin, hirsiz olacaksin, din tüccarligiyla kul hakki yiyeceksin, Saraylar yaptiracaksin, aileni yandaslarini paraya bogacaksin, isciyi emekliyi süründüreceksin o zaman ayaklarina kapanir omurgasiz. yalakalar.

3
23
yanıtYanıtla
Sami Kochen:

Bu siteyi koyun başlı akp. li antiloplar sarmış. Bunlar genellikle, önlerine bir tutam ot verilen, geri zekalı klavye marabaları. Gerçekleri göremeyen zavallı yaratıklar.

5
20
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Maç, Doksan dakika!. . Henüz maçın ilk yarısı bitti!. . On beş dakika Half Tıme!. . Yani Üç ay mola!. . Ondan sonra Maçın ikinci yarısı oynanacaktır!. . Tabii ki AK PARTİ tek başına galip gelerek kahhar çoğunlukla ŞAMPİYONLUĞA (İKTİDARA) ulaşacaktır!. . Bu engellenemeyecektir!. . İnsanlar ne kaybettiklerini yaşayarak görsün ve anlasınlar biraz!. . Biz Sabredenlerden olacağız!. . Biz oynanamayan rezil maçları izleyeceğiz bir miktar!. .

21
3
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title