Haberler

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Asgari Ücretlilerin Maaşlarının Haczedilmesini Önlemek İçin Kanun Teklifi Verdi

Güncelleme:

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücretlilerin maaşlarının haczedilmesinin önüne geçilmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Gürer, vatandaşların bankalara ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kart borç bakiyesinin yüksek olduğunu belirterek, asgari ücret alanların ücretlerinin haczedilmemesi için düzenlediği kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücretlilerin maaşlarının haczedilmesinin önüne geçilmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Gürer, "Vatandaşların bankalara ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kart borç bakiyesi 2 trilyon 619 milyar liraya ulaşmış durumda… Vatandaşların faizler ve icra masrafları hariç 84 milyar liraya yakın icralık kredi borcu bulunuyor. UYAP üzerinde açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 21 milyon 569" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücretli çalışanların maaşların haciz konulmasının önüne geçilmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Gürer, teklifi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Asgari ücret, ortalama ücrete dönüştü. Asgari ücretin belirlenme süreci, herkesin dikkat kesildiği dönem oluyor. Asgari ücretin ne olduğundan çok alım gücü önemli. Çünkü asgari ücret, açıklandıktan birkaç ay sonra açlık sınırı altında kalıyor. Bu ara asgari ücretle geçinmek zorunda kalanların yaşadığı ekonomik sıkıntıları da dikkate alarak, asgari ücretin haczedilememesi, haciz dışı kalması için bir kanun teklifi verdim.

Vatandaşların bankalara ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kart borç bakiyesi 2 trilyon 619 milyar liraya ulaşmış durumda… Vatandaşların faizler ve icra masrafları hariç 84 milyar liraya yakın icralık kredi borcu bulunuyor. UYAP üzerinde açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 21 milyon 569. Bunların önemli bir bölümü dar gelirli, ekonomik anlamda sorun yaşayanlar ve asgari ücretliler. Asgari ücret alanların ücretlerinin haczedilmemesi için düzenlediğim kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundum. İçinde bulunduğumuz koşullarda asgari ücretle ev geçindirmenin dahi çok zorlaştığı bir süreçte en azından onların asgari ücretleri haczedilmesin. Onlara, süreç içinde borçlarını ödeyecekleri, destek ve yapılanma sağlansın."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ömer Fethi Gürer Milletvekili Asgari Ücret Niğde Ömer Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title