Haberler

CHP Milletvekili Gürer, Gıda Fiyatlarındaki Artışı Meclis Kürsüsünde Eleştirdi

Güncelleme:

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu'nda gıda fiyatlarındaki artışı eleştirerek, vatandaşların temel gıda ürünlerine ulaşamadığını belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye içinde pirzola, pirinç ve fasulye gibi gıda ürünlerinin yer aldığı torbayla çıktı. Vatandaşların bu ürünleri alamadığına vurgulayan Gürer, "Fakirin, fukaranın, garibin, gurabanın artık rüyasında gördüğü pirzola... 2002 yılında etin kilosu 8 lira, pirzola 11 liraydı. Bugün sabah pirzola alalım dedik, 90 gram pirzola 43 TL. Mukayese ettiğimiz zaman vatandaş eti gramla alacak duruma gelmiş. AKP döneminde kilo grama dönmüş adet de ürüne dönmüş" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülüyor. Kürsüye içine pirzola, pirinç ve fasulye gibi ürünlerin yer aldığı torbayla gelen Gürer, bu ürünlerin 2002 yılı ve 2023 yılındaki fiyatını kıyasladı.

Torbadan ürünleri teker teker çıkararak fiyatlarını açıklayan Gürer, şunları söyledi:

"Bu bütçeyle ilgili mukayese yaparken sayın bakanlar buraya geliyorlar 2002 yılından bugüne yaptıklarını anlatıyorlar. Biz de vatanda yılışın halini, mutfağını gündem alarak durumu 2002 ile bu yıl için mukayeseli anlatalım istedik.

"90 GRAM PİRZOLA 43 TL"

Fakirin, fukaranın, garibin, gurabanın artık rüyasında gördüğü pirzola... 2002 yılında etin kilosu 8 lira, pirzola 11 liraydı. Bugün sabah pirzola alalım dedik, 90 gram pirzola 43 TL. Mukayese ettiğimiz zaman vatandaş eti gramla alacak duruma gelmiş. AKP döneminde kilo grama dönmüş adet de ürüne dönmüş.

"PİRİNÇ YÜZDE 20 ARTMIŞ"

Pirinç, pilav için vazgeçilmez. Pirinçte üretimiz 600 bin ton, ithalatımız 515 bin ton. 'Stok fazlası var' deniyor. 20 günde pirincin fiyatı da birden bire Yüzde 20 artmış. Geçtiğimiz mart ayında kilosu 13 lira 90 kuruşmuş tarım kredi marketlerinde. Bugün sordum 49 lira 90 kuruş.

"SAYIN BAKANLAR BİR DE FAKİRİN FUKARANIN MUTFAĞINA BAKIN"

Fasulye, 2002 yılında fasulye üretimi 250 bin tonmuş. Bu yıl fasulye üretimi 43 bin ton. Bu üç ürün mutfakların vazgeçilmesiyken bugün artık vatandaş kuru fasulye ve ete dahi ulaşamıyor. Anne çocuğu bir şey isterse 'alamam' diye markete götürmekten vazgeçmiş, emekli çarşı, pazara akşam karanlığında gitmek zorunda kalıyor. Sayın bakanlar da bize gelip burada yaptıklarını anlatıyorlar. Bir de fakirin, fukaranın, garibin gurabanın mutfağına bakın... Durum iyi değil.

"BAKAN 'EMEKLİNİN DURUMU İYİ' DİYOR BU NASIL BİR KAFA"

Emekliye verdiğiniz 7 bin 500 lira ile emekli geçinemezken, dün Hazine ve Maliye Bakanı buraya geliyor, 'emeklinin durumu iyi' diye anlatıyor. Bu nasıl bir kafa bunu anlamak mümkün değil."

Kaynak: ANKA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Ömer Fethi Gürer Milletvekili Niğde Ömer Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title