Haberler

CHP'li Vekiller Karabük'te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Beraberinde 13 Milletvekili ile Karabük ve İlçelerini Gezdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, beraberinde 13 milletvekili ile Karabük ve ilçelerini gezdi.

Karabük'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ve milletvekilleri Birgen Keleş, Mehmet Yıldırım, Nadir Saraç, Harun Akın, M.Ali Arıkan, Kemal Demirel, Nuri Çilingir, İ.Sezai Önder, M.Uğur Neşşar, Enver Öktem, Kemal Sağ, Orhan Eraslan ve A.Kemal Deveciler; Vali Can Direkçi ve Emekliler Derneği'ni ziyaret etti. Milletvekilleri, cuma pazarında esnaf ve halkla sohbet etti. Ardından CHP heyeti, Mühendisler Kulübü'nde partililer ve sivil demokratik kuruluş temsilcileriyle biraraya geldi. Milletvekilleri, burada ülke ve Karabük sorunları hakkında görüş bildirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Karabük'ün bütün ilçelerini gezme fırsatı bulduklarını belirterek, "Ben ve Harun Akın Karabük'ün denetmenleriyiz. CHP, Mustafa Kemal'in kurduğu 84 yıllık bir parti. Böyle bir partinin üyesi milletvekili olursanız sorumluluğunuz da büyük olur. Mustafa Kemal Atatürk'ün temel ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. CHP, çağdaş demokrat ve sosyal bir partidir. Bizim altı okumuzdan biri de milliyetçiliktir. Tabi bu milliyetçilik, Atatürk'ün belirttiği gibi insanları ayırt etmeden herkesi bütün sayan bir milliyetçiliktir. Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyenlere karşı bu milliyetçiliği savunuyoruz" dedi.

CHP olarak erken seçim yapılmasını ve cumhurbaşkanını yeni meclisin seçmesini istediklerini belirten Özyürek, "AK Parti bunu kabul etmedi. Anayasaya göre cumhurbaşkanı, milletin ve ülkenin birlik ve bütünlüğünü sağlayacak. Anayasanın kurallarına uyan bir kişiden olmalıdır. Şimdi seçilecek bir cumhurbaşkanı, AK Parti'nin cumhurbaşkanı olacaktır. Biz Ali, Veli, Hasan, Tayyip üzerinde durmuyoruz. Laik cumhuriyet ilkelerine bağlı bir cumhurbaşkanı istiyoruz" diye konuştu.

CHP'li vekiller, toplantının ardından Zonguldak'a geçti.

(HK-İÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title