Haberler

CHP'li Başkan: Başbakan'ın Açtık Dediği Hastane Aylardır Kapalı

Başbakan Erdoğan'ın Balıkesir mitinginde, kendi dönemlerinde yapılan ve hizmete açılan hastaneler arasında saydığı Altınova'daki Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi'nin kapalı olduğu ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir mitinginde, kendi dönemlerinde yapılan ve hizmete açılan hastaneler arasında saydığı Altınova'daki Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi'nin kapalı olduğu ortaya çıktı. Sadece 112 ambulansı ve göz kliniği hizmet veren hastanenin aylar önce kapandığını belirten Belediye Başkanı CHP'li Asım Sürer, "Sayın Başbakanın haberi yok. Hastane aylar önce kapandı" dedi.

Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde 1994- 1999 yılları arasında belediye başkanı olan Alaattin Süberoğlu, beldeye hastane kazandırmak için harekete geçti ve bir dernek kurdu. Hayırseverler ve vatandaşların bağışlarıyla dört katlı bir bina yaptırıldı. Bina, hastane olarak kullanılmak koşuluyla 1998'de Sağlık Bakanlığı'na hibe edildi. Hastane, Ayvalık Devlet Hastanesi'nin semt polikliniği olarak 2007 yılında hizmete açıldı. Ancak Ayvalık Devlet Hastanesi, kendilerinde başgösteren doktor ve personel eksikliği nedeniyle Altınova Alaatin Süberoğlu Devlet Hastanesi'ne personel göndermekte zorlanmaya başladı. Başhekimlik, bu çerçevede Ayvalık Kaymakamlığı'na bir rapor sunarak hastanenin kapatılmasını istedi. Kaymakamlık da Balıkesir Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazı göndererek isteği iletti. 2009'daki yerel seçimler öncesinde eski Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, hastanenin kapatılması ve varolan sağlık ocağının binaya taşınmasını gündeme getirdi. Sonunda hastanenin Acil Servis'i geçen yıl Kasım ayında kapatıldı. Hastanede, 112 Acil Servis Hizmet Birimi bünyesinde bir tane ambulans bırakıldı ve sadece göz polikliniği açık kaldı. 100 yataklı hastanenin vatandaşlar tarafından tefrişi yapılan odalarındaki eşyaların bir bölümü Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu arada vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine açılan Acil Servis, Aralık ayı başında bir kez daha kapatıldı.

BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Balıkesir mitinginde yaptığı konuşmada Balıkesir'e kazandırdıkları eserleri, yatırımları özetlerken, Altınova Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi'ni de saydı. Ayrıca Gönen Devlet Hastanesi, Erdek Devlet Hastanesi ek binasıyla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yapımına da devam ettiklerini söyledi.

'BAHÇESİNDE SAHİPSİZ KÖPEKLER GEZİYOR'

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, hastanenin aylar önce kapatıldığını belirterek şunları söyledi:

"Sayın Başbakan'ın memleketten haberi yok. Hastane kapanalı aylar oldu, acil servis de öyle. Sadece 112 ekipleri buradalar. Onlar ise meydanlarda atıp tutuyorlar 'hastaneyi hizmete açtık' diye. Hastane bahçesinde adam boyu otlar ve sahipsiz köpeklerden başka bir şey yok. Vatandaşı kandırmanın anlamı da yok. 4 katlı, körfezde emsali dahi olmayan hastanemizi eğer kullanmayacaklarsa, Sağlık Meslek Okulu'na dönüştürülmesi için çalışma başlatılsın önerisinde bulunduk. Fakat kimin umurunda? Onlar bildiğini okuyor. Hadi sayın Başbakan'ın hastaneden haberi yok, İl Sağlık Müdürü'nün de mi bilgisi yok? Hastanenin aylar evvelinden kapatıldığını cümle alem biliyor. "

ROMAN AİLE GERİ DÖNDÜ

Bu arada, Altınova'da çadırlarda yaşayan Ayhan Tuncel ve eşi Sevgi Tuncel, hastalanan Sevgi (11), Esen (8), Yaşar (3) ve Necat (2) adlı çocuklarını at arabasıyla hastaneye getirdiği görüldü. Hastanenin kapalı olduğunun söylenmesi üzerine aile, hemen yanındaki Balıkesir Ayvalık 4 nolu Altınova Aile Sağlık Merkezi'ne gitti. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title