Haberler

CHP Çelenk Sunmaktan Vazgeçti

Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılırken, daha önce yasağa rağmen Atatürk anıtına çelenk sunacaklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Çelik, CHP Milletvekili İlhan Demiröz'ün araya girmesiyle son anda...

Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılırken, daha önce yasağa rağmen Atatürk anıtına çelenk sunacaklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Çelik, CHP Milletvekili İlhan Demiröz'ün araya girmesiyle son anda vazgeçti.

Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, çok sayıda vatandaş ve askeri erkan katıldı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Övünç; garnizon, valilik ve büyükşehir belediyesi adına çelenk sundu. Törene CHP Milletvekili İlhan Demiröz, CHP İl Başkanı Metin Çelik, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz de katıldı. 5 Mayıs tarihinde alınan kararla sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin çelenk sunmasının yasaklanmasına rağmen, CHP İl Başkanı Çelik, çelengi sunacaklarını söylemişti. Törende Milletvekili Demiröz'ün araya girmesiyle, Çelik çelenk sunmaktan vazgeçti. Baro Başkanı Demiröz ve bazı üyeler ise Atatürk anıtına karanfil bıraktı.

Bu arada, 05.05.2012 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği 4'üncü Maddesinin b bendinin 1. Maddesi" gereğince, Atatürk anıtına başka çelenk konulmayacağı kararı alınmıştı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İlhan Demiröz Metin Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title