Haberler

Cenevre 2 Konferansı Hazırlıkları

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi, BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi devletlerin yetkilileriyle görüşecek Görüşmelerde, konferansın tarihi ve katılımcılarının ele alınması bekl...

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Cenevre-2 Konferansı hazırlıkları kapsamında BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi devletlerin yetkilileriyle yarın bir araya gelecek.

BM Cenevre Ofisi'nde gerçekleşecek toplantının sabahki bölümünde İbrahimi, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcıları Mikhail Bogdanov ve Gennady Gatilov ile ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Wendy Sherman'la görüşecek.

İbrahimi öğleden sonra ise diğer BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri İngiltere, Çin ve Fransa yetkilileriyle toplantı yapacak. Basına kapalı gerçekleşecek görüşmelerden sonra herhangi bir açıklama olup olmayacağı ise henüz belli değil.

Görüşmelerde, Cenevre-2 Konferansı'nın tarihi ve katılımcılarının ele alınması beklenirken, Suriye muhalefetinden ise "Esed'siz bir geçiş süreci garantisi kendilerine verilmezse toplantıya katılmama" konusunda görüşler dile getiriliyor.

İbrahimi, hazırlıklar kapsamında geçen hafta Türkiye, Suriye ve bölge ülkelerini ziyaret etmiş, temaslarda bulunmuştu. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Cenevre Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title