Haberler

Çaycuma'da Filyos Çayı'ndaki Köprünün Çökmesi

"İhaleyi alan firma, iki iş makinesi göndererek eski köprünün yıkım çalışmalarına başladı" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Çayı üzerinde yeni köprü yapılması için çalışmalara başladıklarını belirterek,

"İhaleyi alan firma, iki iş makinesi göndererek eski köprünün yıkım çalışmalarına başladı" dedi.

Gülşen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çaycuma'da 6 Nisan'da yıkılan köprünün yerine, 500 iş günü içerisinde yeni bir köprü yapılacağını ve maliyetinin 10 milyon lirayı bulacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Yapım ihalesini alan firmanın yeni köprüyü bir yıl içerisinde teslim edeceğini vurgulayan Gülşen, "Amacımız yeni köprünün biran önce yapılmasıdır. Köprünün yapım sürecinde de belediye olarak her gün orada bir denetim elemanı bulunduracağız" dedi.

Gülşen, yeni köprünün ihalesi sürecinde Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'dan büyük destek gördüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Temennimiz, yıkılan köprünün biran önce ihaleye çıkartılıp yenisinin yapılmasıydı. Valimiz, sürecin hızlanması için elinden gelen çabayı sarf etti. Yeni köprünün yapım ihalesini alan firma yetkilileriyle görüşerek, köprünün yapımı için biran önce kazma vurulması gerektiğini belirttik. İhaleyi alan firma iki iş makinesi göndererek eski köprünün yıkım çalışmalarına başladı ve çalışmalar süratli bir şekilde devam ediyor. Yıkılan köprüde Türk Telekom ve EnerjiSa'nın kabloları bulunmaktadır. Onların taşınması konusunda da yine belediyemiz yardımcı oluyor.

Köprü için şimdi 4 milyon lira paramız var. Ancak, biz yeni köprünün maliyetinin 10 milyon lirayı bulacağını tahmin ediyoruz. Önümüz kış mevsimi olduğundan ihale süreci 500 gün olarak belirlenmişti. Köprüyü yapacak müteahhidin söylemlerine bakılırsa bu köprünün yapımını ortalama bir yıl içerisinde bitirecekler. Bizde kendilerine belediye olarak gerekli desteği vereceğiz. Yapılacak olan köprünün yakınında bulunan iş yerlerinin de terk edilmesi konusunda gerekli çalışmaları yürütüyoruz."

Çaycuma'da, 6 Nisan'da Filyos Çayı'nın üzerindeki köprünün çökmesi sonucu suya düşerek kaybolan 15 kişiden 10'unun cesedine ulaşılmıştı.

Muhabir: Hüseyin Tıraş/Ferdi Akıllı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Şükran Yücel - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Güncel

Mithat Gülşen Filyos Çayı Zonguldak Çaycuma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title