Haberler

Çaycuma'da Filyos Çayı'ndaki Köprünün Çökmesi

Güncelleme:

Çaycuma Belediye Başkanı, Filyos Çayı'ndaki köprünün çökmesiyle ilgili "suçumuz varsa çekmeye hazırız ancak devrettik demekle Karayollarının sorumluluktan kurtulamayacak" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Çayı'ndaki köprünün çökmesiyle ilgili olarak suçumuz varsa çekmeye hazırız ancak devrettik demekle Karayollarının sorumluluktan kurtulamayacağını iddia etti.

Gülşen, Filyos Çayı'ndaki köprünün çökmesiyle ilgili ulusal bir gazetede yayımlanan "Biz devrettik tehlike yoktu" başlıklı haberle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, kendilerinden görüş alınmadan köprünün devrinin mümkün olmadığını belirtti.

Karayolları Teşkilatlandırma Yasası ile ilgili 13. maddenin 2. bendi uygulanmadan, 3. bende göre köprünün belediyeye devredildiğini önü süren Gülşen, şunları kaydetti:

"Ancak 2. bende 'yerel yönetimlerle ilgili konularda görüş alınarak devir yapılır' ibaresi yer almaktadır. Karayolları bizden herhangi bir görüş almamıştır. Bizde resmi herhangi bir yazısı yok. Bu konuyla ilgili belediye olarak Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 8 Haziran 2012 tarihinde resmi yazı yazdık. Belediyemizde köprülerle ilgili teknik bir gücün olmadığını, köprünün, Köprüler Daire Başkanlığı sorumluluğunda olmasını gerektiğini belirttik. Ancak bu zamana kadar tarafımıza herhangi bir cevap gelmedi. Şayet bu durum böyle devam ederse bizde kararın iptali için yargıya başvurabiliriz. Umarım bu yanlış uygulamadan tüm Türkiye'de vazgeçilir. Biz kurumları yıpratma çabasında değiliz. Hem DSİ hem de Karayolları ile ortak çalışmalarımız var. Çökmeyle ilgili adli soruşturmada devam ediyor. Bakanlığımızda köprünün çökmesinin doğal bir felaket olduğunu belirtiyor. Suçumuz varsa da çekmeye hazırız. Ancak devrettik demekle Karayolları sorumluluktan kurtulamaz. Bizde ayıplı mal almış gibi itirazımızı yaparız."

Gülşen ayrıca, AFAD tarafından yürütülen kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarının da sona erdiğini, belediye olarak kendi imkanlarıyla arama çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Muhabir: Hüseyin Tıraş / Ferdi Akıllı /

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Güncel

Mithat Gülşen Filyos Çayı Çaycuma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title