Haberler

Çankırı'da Üniversite Kampüsünde Kekik Yetiştiriciliği

Güncelleme:

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı kampüsünde bulunan serada, kekik yetiştiriciliği yapılıyor. Bu proje ile üreticilere yeni gelir kaynakları sağlanması ve ülkeye katma değeri yüksek ürünler kazandırılması hedefleniyor.

Üniversitede yetiştirilen kekik, üreticilere gelir kaynağı olacak

ÇANKIRI - Çankırı'da, üniversite kampüsündeki serada, ülkeye katma değeri yüksek olan ürünleri kazandırabilmek için kekik yetiştiriliyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı kampüsü içerisinde bulunan Araştırma ve Uygulama Serası'nda, tarımsal ürün yelpazesini genişletebilmek ve ülkeye katma değeri daha yüksek ürünler kazandırabilmek amacıyla kekik yetiştiriciliği yapılıyor. Üreticilere yol göstermesi amacıyla yapılan kekik üretimi, yetiştiricilere gelir kaynağı olması hedefleniyor.

"Üreticilere yeni ufuklar yeni yelpazeler açmak üniversitemizin en önemli hedeflerinden bir tanesi"

Kekik üretiminin çiftçileri ekonomik açıdan daha iyi şartlara getireceğini belirten Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda ve Tarım Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran, "Yakın tarihlerde geçmiş olan bir projemiz çerçevesinde Çankırı ve bölgemizde tarımsal ürün yelpazesini genişletebilmek, aynı zamanda ülkemize katma değeri daha yüksek ürünleri kazandırabilmek maksadıyla kekik yetiştiriyoruz. Bu tür sağlık, kozmetik ve uçucu yağ içeriklerinin değerli olması anlamında katma değeri yüksek olan ürünler. Biz de bölgemiz üreticilerine normal şartlarda devam ettikleri ürünlerin yanı sıra, farklı ürünlerin yetiştirilmesine yönlendirmek, ekonomik anlamda daha ideal şartlara getirebilmek ve aynı zamanda bölgemizdeki katma değeri yüksek olan ürünleri kazandırabilmek maksadıyla bu tür ürünlere yöneldik. Hem bölgemiz için hem de Çankırı için üreticilere yeni ufuklar yeni yelpazeler açmak üniversitemizin en önemli hedeflerinden bir tanesi. Bölgemize de bu anlamda önemli katkılar sunacağımıza inanıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karatekin Üniversitesi Çankırı Eğitim Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title