Haberler

Çandarlı Kaleiçi Kültür Sanat Festivali coşkuyla sürüyor

İzmir'in Dikili ilçesinin Çandarlı Beldesinde devam eden Uluslararası Çandarlı 11. Kale İçi Kültür ve Sanat Festivalinin 2. günü etkinlikleri büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

İzmir'in Dikili ilçesinin Çandarlı Beldesinde devam eden Uluslararası Çandarlı 11. Kale İçi Kültür ve Sanat Festivalinin 2. günü etkinlikleri büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

Festival etkinlikleri Sabah Çarşı İskele Meydanında Kova ile su taşıma, Köprü kurma, Halat çekme, Dev Jenga Kırkayak, Bardakla su taşıma, Deniz Parkur Yarışması ve Dev Twisterli Plaj Turnuvaları ile başladı. Festival; Atatürk Gençlik Parkı’nda Haluk IŞIK’ın yazıp yönettiği Hürriyet Çocuk Kulübü ve Orkide Çocuk Tiyatrosu’nun “Kurşun Asker’in Utancı” adlı müzikli çocuk oyunu ile devam etti.

Festival nedeniyle beldenin çeşitli yerlerinde yapılan etkinliklerin bir ayağı olan Çarşı İskele Meydanı saat 17.30’da başlayan “Farklı Kuklalarla Müzikal Gösteri” tiyatrosu başta küçükler olmak üzere tüm izleyicileri coşturdu.

İskele Meydanında Saat: 19.00’da Halk Oyunları Gösterilerine geçildi. Sırasıyla Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bayındır Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bursa Nilüfer Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bursa Rumeliler Derneği Halk Dansları Derneği, Adıyaman Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bulgaristan Halk Oyunları Topluluğu ve Makedonya Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileriyle İskele Meydanı etkinlikleri son buldu.

- ROCK GRUBU ÇALAR SAAT’E GENÇLERDEN BÜYÜK İLGİ-

Uluslararası Çandarlı 11. Kale İçi Kültür ve Sanat Festivali’nin akşam programı ise saat 21.30’da sunucu Elçin’nin sahne yarışmasıyla başladı. Rock grubu Çalar Saat yükselişini Çandarlı’da sürdürdü.

İzmir'in ünlü rock gruplarından “Çalar Saat”, beklenen patlamasını Çandarlı’da da yaptı. Yeni albümünü piyasaya süren ve dört parçadan oluşan “Maxi Single” albüme ismini veren parça Sezen Aksu imzalı “Zalim” parçası. Kurulduğu günden bugüne arkasına aldığı hayran kitlesiyle başarılı işler çıkaran “Çalar Saat”, Türk Pop Müziği'nin kraliçesi ve İzmirli ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun da desteğini aldı. 2 yıl önce dört kişi ile yola çıktıklarını belirten 'Çalar Saat'in vokali Osman Saydam, 'Türkiye çapında ses getirmeyi amaçlıyoruz. Onlarca beste içinde sadece içimize sinen dört parçayı albüme taşımayı tercih ettik. Hayranlarımızın beğenerek dinleyeceklerine inanıyoruz' dedi.

BİNLERCE SEYİRCİ DOYASIYA EĞLENDİ.

Gençlerin yeni gözdesi Emre Aydın; Davul’da Gripin’den İlker Baliç, bas gitarda manga’dan Cem Bahtiyar ve gitarlarda Vega’dan Tuğrul Akyüz’le Saat 22.00’da başlayan konserle hayranları ile buluştu.

Emre Aydın, verdiği konserle coşku dolu gecede söylediği Afili Yalnızlık, Belki Bir Gün Özlersin, Bu Kez Anladım, Dayan Yalnızlığım, Git, Hareket Vakti, Kalan Sağlar Senin Olsun, Kim Dokunduysa Sana, Unut Gittiğin Bir Yerde, Ve Gülümse Şimdi (Bebeğim) adlı birbirinden güzel şarkılarla renk kattı. Konser sonunda Başkan Aksoy, Emre Aydın’a bir Amazon Kadın Heykeli hediye etti.

- MİNİKLERİN FUTBOL AŞKI -

Uluslararası Çandarlı 11.Kale İçi Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri içerisinde bu yıl 3. sü düzenlenen Orhan Hassoy Minikler Futbol Turnuvası Çandarlı Belediye Spor, Kınık Spor, Bergama Gençlerbirliği Spor, Zeytindağ Gücü Spor, Bergama Belediye Spor, Dikili Belediye Spor’un katılımları ile 25.07.2207 Çarşamba günü başladı. 4 gün boyunca yapılan müsabakalar sonucunda 3.’lük-4.’lük maçı Bergama Gençlerbirliği Spor ile Dikili Belediye Spor, Final maçı’da Çandarlı Belediye Spor ve Kınık Spor takımları arasında 29.07.2007 Pazar günü oynanacak müsabakalarla son bulacak ve Muazzez Ersoy konser gecesi dereceye giren takımlara ödülleri verilecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title