Haberler

Çanakkale Kitap Fuarı'na Öğrenci ve Kitapsever İlgisi

Güncelleme:

2.Uluslararası Çanakkale Kitap Fuarı, Çanakkaleli kitapseverlerin ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi'nde devam eden 2.Uluslararası Çanakkale Kitap Fuarı, Çanakkaleli kitapseverlerin ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Çanakkale Merkez, Ezine ve Bayramiç'ten soğuk havaya rağmen öğretmenleri eşliğinde Çanakkale Kitap Fuarı'nı gezmek için Kongre ve Fuar Merkezi'ne gelen öğrenciler oldukça memnun ayrılıyor.

İskele Meydanı ve eski Otogar önünden saatte bir kalkan otobüslerle Kongre ve Fuar Merkezi'ne gelen Çanakkaleli kitapseverler ise, fuarda yer alan stantlardan indirimli fiyattan kitap satın almanın mutluluğunu yaşıyorlar. Fuarda yer alan yayınevleri, kitapseverlere güncel kitaplarda yüzde 50'ye varan oranda indirim uyguluyorlar.
Çanakkale Kitap Fuarı'nda yer alan sahaf stantları ise, özellikle baskısı kalmayan kitap arayanlar ile uygun fiyata ikinci el kitap almak isteyenlerin ilgisini çekiyor. Çanakkale Kitap Fuarı'nın bir başka ilgi çeken bölümü üst katta yer alan kafeterya. Özellikle öğrenciler, fuarı gezdikten sonra Assos Kafeterya'da çay veya meşrubat içip, tost simit, poğaça yiyebiliyorlar.

Çanakkale Kitap Fuarı'na gelen ilk ve orta öğretim düzeyindeki öğrenci gruplarının ilgisini, çocuklara yönelik kitaplar ve yayınevlerinin yanı sıra, müzik öğretmeni ve bestekar Toroslu Belen, güzel yazı üstadı İbrahim Nezih Yolcu, illuzyonist Hasbora'nın stantları da çekiyor.

7 Aralık Cumartesi günü başlayan fuarda, kitapseverler şimdiye kadar çeşitli yazarlarla tanışmak ve kitaplarını imzalatmak fırsatını da yakaladılar. Fuar boyunca kitaplarını imzalayan yazarlar arasında, Balkan Aydınları ve Yazarları Birliği Başkanı Osman Baymak, Erdal Demirkıran, Ahmet Nesin, Haldun Açıksözlü, Yasemin Bülbül, M. Reşit Çelikten, Süleyman Kocabaş, Savaş Ünlü, Miyase Sertbarut, Çiğdem Gündeş, Toprak Işık yer alıyor.

Ayrıca Çanakkale Akademi Şiir Ailesi üyesi yazarlar Necdet Tabak, Gökhan Bayram, Mustafa Berçin, Serdar Akkoç, Devrim Atılkan ve Öznur Keçili Demirel de fuar boyunca kitapseverlerle sohbetler yaptılar ve kitaplarını imzaladılar. Fuarı ziyaret eden kitapseverler, Nedret Yaşar'ın resim sergisini de gezebiliyor.

10.00-18.30 saatleri arasında açık olan Uluslararası 2. Çanakkale Kitap Fuarı, çeşitli konferans ve panel ve imza günleri ile devam edecek. Fuar 14 Aralık Cumartesi günü sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Merkez Bayramiç Ezine Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title