Haberler

Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Düzenlendi

Güncelleme:

Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İskele Demokrasi Meydanı'nda anma programı düzenlendi. Programda 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ve Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar etkinliğe katıldı. Programda konuşmalar, marşlar ve belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İskele Demokrasi Meydanı'nda anma programı düzenlendi. Programda 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ve Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı.

Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İskele Demokrasi Meydanı'nda anma programı düzenlendi. Programa; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saat 20.00'da başlayan programda ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ve Milli Birlik Yürüyüşü'ne katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, İnönü Caddesi, Balıkesir Caddesi, Kayserili Ahmetpaşa Caddelerini takiben İskele Meydanı'nda son buldu. İskele Demokrasi Meydanı'nda devam eden program kapsamında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler su gösterisi yaptı. 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ve Milli Birlik Yürüyüşü sonunda, sancak devir teslim töreni gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, dua edildi.

Etkinlikte konuşan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, "Bundan tam 7 yıl önce 15 Temmuz'u, 16 Temmuz'a bağlayan gece Türkiye tarihinde eşi görülmemiş bir hainliğe, darbe teşebbüsüne şahit olduk. Bu darbe teşebbüsü gerçekten tarihin hiçbir zamanında hiçbir ülkede meydana gelmeyecek ve askerinin, ordusunun kendi kurumlarına kendi polisine kendi meclisine bomba atılmasına kadar varacak bir hain darbe teşebbüsü olmuştur. Bugün biz bunları unutturmamak, bunları canlı tutmak, bu hainlikleri gençlerimizin hatıralarından çıkarmamak, onların bunlardan ders alarak tarihte memleketimize, geleceğimize dair sahip çıkmaları için tüm gücümüzle ayakta tutmaya ve akılda tutmaya çalışacağız" diye konuştu.

Vali Aktaş'ın konuşmasının ardından Çanakkale Mehteran Takımı tarafından marşlar çalındı. Katılımcılar marşlara ellerindeki Türk bayrakları ile eşlik etti. Öğrenciler şiirler okudu. 15 Temmuz Belgeseli gösterimi gerçekleştirildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhami Aktaş Demokrasi 15 Temmuz Çanakkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title