Haberler

"Malatya'yı Bir Bütün Olarak Düşünmemiz Gerekiyor"

Güncelleme:

Malatya Belediye Başkanı Çakır, Başkan Yardımcısı Bozkurt, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Kozluca Beldesi ve Darende'yi ziyaret etti.

Programa AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci de katıldı.

Gezi programı kapsamında İlk olarak Akçadağ'a bağlı Kozluca Beldesi ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Kozluca Belde Belediye Başkanı Hacı İbrahim Demirkaya, "Kozluca'mız Başkanımız Ahmet Çakır'a minnettar. Şimdiye kadar yapılmayan bazı hizmetleri sağolsun Ahmet Çakır Başkanımız söz vererek yerine getiriyor. Yollarımızı yapıyor. Bunun için müteşekkiriz. İl Başkanımızın katkısı dolayısıyla kendisine de teşekkür ediyoruz. Eksiklikleri yerinde tespit etmeniz de çok güzel bir olay. Beldemizi şereflendirdiniz. İnşallah bundan sonra Büyükşehirle bu işlerin daha iyi devam ettirilmesini isteriz" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'yı artık bir bütün olarak düşünmemiz gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Büyükşehirle birlikte artık Malatya'nın ilçeleri, belde ve köylerinin sorunları, Büyükşehir Belediyesi'nin çözmesi gereken sorunlardan biri haline geliyor. Malatya Belediyesi olarak bu süreç içerisinde Büyükşehir gibi hazırlıklarımızı yaptık. Özellikle altyapıda olsun, ulaşımda olsun çalışmaları uzun zamandır sürdürüyoruz. Bu vesileyle daha önce beldelerimizi, ilçelerimizi ziyaret ettik. Bu kapsamda da burada bazı eksiklikleri tespit etmiştik. Merkezde özellikle yol sıkıntısı vardı. O zaman da yoğun bir talep oldu bizden. Biz de oraya arkadaşlarımızı göndererek eksikliği gidermeye çalıştık. Dolayısıyla bu hizmetler, zaten 2014 Nisan ayından itibaren Büyükşehir'in yapması gereken hizmet konuları arasında. Bu süreç içerisinde bütün beldelerimize, ilçelerimize elimizden geldiği kadar katkı vermeye çalıştık. Büyükşehirle birlikte bu bölgelerimiz, beldelerimiz, köylerimiz çok daha yoğun hizmet alacak. Kaynaklar, daha çok yatırıma gidecek."

Özkan: Malatya, çok güzel bir Malatya oldu

Program kapsamında daha sonra Darende İlçesi'ne geçilerek AK Parti Darende İlçe Teşkilatı ve Darende Belediyesi'ne ziyarette bulunuldu. Ziyarette konuşan Darende Belediye başkanı İsa Özkan, "İlçemize teşriflerinden dolayı hem belediye başkanımıza hem il başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. İlçemize çok güzel hizmetler yaptılar. Başta Başbakanımız, il başkanımız, milletvekillerimiz ciddi manada Darende'ye destek verdiler. Bu desteklerinden dolayı AK Parti camiasına ve Malatya Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Malatya'ya çok güzel hizmetler kazandırıldığının görüldüğünü belirten Özkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tarihi Kentler Birliği'nin de üyesiyim. Türkiye'nin bir çok şehrine; İstanbul olsun Ankara olsun metropol şehirlere gidiyoruz; Malatya bu farkı gösterdi. Yaşanabilir, güzel caddeleriyle sokaklarıyla gerçekten Malatya, çok güzel bir Malatya oldu. Bu doğrultuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Malatya, hak ettiği hizmetlere kavuşuyor. İnşallah Büyükşehir olması hasebiyle ilçelerimiz köylerimiz, beldelerimizin daha da güzel kaynaklarla, daha da güzel hizmetler alacaklarını düşünüyoruz."

Tüfenkci: Başkanlarımız eldeki imkanlarla en güzel hizmetleri yaptılar

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise AK Parti'nin belediyecilik noktasında bir marka olduğunu kaydederek "Gerek ilçe belediye başkanlarımız gerek belde belediye başkanlarımız gerekse il belediye başkanımız eldeki imkanlarla en güzel hizmetleri yaptılar. Biz teşkilat olarak birilerine makam kazandırmak için çalışmıyoruz. Birilerini başımıza hizmetkar edelim diye çalışıyoruz. Bu gayretle koşturuyoruz. Bundan sonra da aynı gayretle koşturacağız. Ve Allah, yeni süreçte de gerek ilçemize gerek ilimize kim hayırlısıysa ona nasip etsin diye dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çakır: Temel amacımız en güzel hizmetlerin gelmesi

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da bir sürecin arifesinde olunduğunu anımsatarak "Yerel seçime yaklaşıyoruz. Bugüne kadar şehrimize en güzel hizmetleri yapmaya çalıştık. Burada temel amacımız, hem şehrimize en güzel hizmetlerin gelmesi hem de şehrimizi geleceğe taşıyacak projelerin hayata geçirilmesidir. Bu sürecin hayırlı, verimli geçmesini diliyorum. Hem Darende'mize hem Malatya'mıza hem bütün ilçelerimiz ve ülkemiz için bu süreç inşallah hayırlar getirir. Hedef, bu seçimlerde çıtayı her zaman daha yükseklere koymak olmalıdır. Daha büyük projelerin tartışıldığı, hedef gösterildiği bir süreç olmasını önemsiyoruz. Bizler de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, ziyaret programında esnaf ve vatandaşlarla da sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yüksel Çakır Ak Parti Darende Kozluca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title