Haberler

Bursa Kent Konseyi: Hepimiz Türkiye'yiz

Güncelleme:

Türkiye'yi karanlığa sürükleme amacıyla 15 Temmuz gecesi yapılan ancak kahraman Türk askeri, polis ve tankların önüne dizilen vatandaşlar tarafından kısa sürede önlenen darbe girişimine tepkiler, hız kesmeden sürüyor.

Bursa Kent Konseyi, tüm meclis, çalışma grupları ve sivil toplu kuruluşlarıyla birlikte 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti. Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Bir kez daha FETÖ Terör Örgütü'nü lanetliyoruz. Yeniden büyük Türkiye için kenetlenme zamanı…Hepimiz Türkiye'yiz" dedi.

Her gece Fomara Meydanı'nda demokrasi buluşlarıyla darbe girişimi ve Fetullahçı terör örgütü lanetlenirken, Bursa Kent Konseyi, tüm meclis, çalışma grupları ve sivil toplu kuruluşlarıyla birlikte öğle saatlerinde Fomara Meydanı'nda darbe girişimini protesto etti. Bursa Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanında vatandaşların da destek verdiği etkinlikte basın bildirisini okuyan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Fetullahçı Terör Örgütünü bir kez daha lanetledi.

15 Temmuz'un, demokrasiye inanç ve bağlılığın tüm dünyaya bir kez daha ilan edildiği çok özel bir gün olarak ülke tarihine altın harflerle kazındığını dile getiren Çepni, "Geçmişte olduğu gibi bu darbe girişiminde tarih bir kez daha tekerrür etmiştir. Kahraman Ordumuza sızmış bu kalleş, sinsi ve terörist yapılanmanın sırtını bir üst akla dayadığı anlaşılmıştır. 15 Temmuz günü bu vatan hainleri; milletine silah doğrultmuş karşısında kimi buldu ise kurşun sıkmıştır. Masum halkın üzerine tanklar sürerek, insanları ezmekte sakınca görmemiştir. Kanunsuz emri uygulamak istemeyen silah arkadaşlarını şehit etmişlerdir. Milli iradeyi gasp etmeye kalkmış, ülkenin Başkomutanı olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast tertip etmekte cüretini hadsizliğini bile göstermiştir. Ve Kurtuluş Savaşı´nda bile dış mihraklar tarafından saldırıya uğramayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) dahil birçok kamu kurumu bu vatan hainleri tarafından uçak ve helikopterlerle bombalanmıştır" diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi olarak milletin iradesine yönelmiş FETÖ Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimini lanetlediklerini vurgulayan Çepni, "Sürecin her anlamda takipçisi olacağımızı ve demokrasi nöbetinde kalacağımızı beyan ediyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Millet olarak el ele ve gönül gönüle olma zamanı. Ayrılıklarımızı konuşmayacağız. Bizler bu topraklarda bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz ve yaşayacağız. Ülkemizi bölmek isteyenlere karşı yapılan mücadelede de her zaman devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında olacağız. Ve bu mücadelenin aralıksız sürdürüleceğine olan inancımız tamdır. Demokrasi mücadelesine destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, duyarlı davranan yazılı ve görsel medya temsilcilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kalkışmaya karşı destek veren siyasi partilerimizi de tebrik ediyoruz. Millet sizleri takdirle anacaktır diyoruz. Artık büyüyen ve gelişen Türkiye'ye dar gelen darbe anayasasının değişmesini talep ediyoruz. Halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilen sivil bir anayasanın hazırlanıp ivedilikle hayata geçmesini istiyoruz" dedi.

Çepni konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu süreçte başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanımızın ve demokrasiye sahip çıkan siyasi partilerimizin yanında olacağımızı duyuruyoruz. Kalkışmayı önleyen başta silahlı kuvvetlerimizdeki vatanperver komutanlarımız ve askerlerimize, cansiperane mücadele eden polis teşkilatımıza ve kalkışmaya karşı vücudunu kalkan eden aziz milletimize şükranlarımızı ifade ediyor, şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah´tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bir kez daha Fetö Terör Örgütü'nü lanetliyoruz. Yeniden büyük Türkiye için kenetlenme zamanı… "Hepimiz Türkiye'yiz diyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Çepni Türkiye Güncel Haberler

title