Haberler

Burdur'da Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Tanıtıldı

Burdur'da Aday Öğretmen Yetiştirme Programı tanıtıldı Burdur'da Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nın tanıtımı yapılırken, kente 106 aday öğretmen atandığı belirtildi.

Burdur'da Aday Öğretmen Yetiştirme Programı tanıtıldı

Burdur'da Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nın tanıtımı yapılırken, kente 106 aday öğretmen atandığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez uygulayacağı 'Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na ilişkin Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı. Valilikteki sunuma Vali Hasan Kürklü, vali yardımcıları İsmail Kaya, Hayri Sandıkçı ve Ali Nazım Balcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hüseyin Çetinkaya ve Süleyman Çakıcı ile şube müdürleri katıldı.

Bakanlığın İstanbul'da düzenlediği Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri'ne katılan Özboyacı İlkokulu Müdürü Abdurrahman Sert, toplantıda aday öğretmenlerin sınıf içi, sınıf ve okul dışı faaliyetlerle katılacağı seminerler hakkında bilgi verdi. Her bir aday öğretmene bir danışman öğretmen verildiğini aktaran Müdür Sert, program çerçevesinde Burdur'a merkez ilçe 70, Bucak 26 ve Gölhisar 10 olmak üzere toplam 106 aday öğretmen atamasının gerçekleştiğini kaydetti.

Aday öğretmenlerin 14 hafta çalışma yapacaklarını vurgulayan Sert, "14 haftanın 6 haftasını derslerde gözlemci olarak danışman öğretmenlerini izleyecek, geri kalan 8 hafta ise aday öğretmenimiz ders anlatacak. Danışman öğretmenimiz ise aday öğretmenimizi izleyecek. Bu esnada aday öğretmenimizin herhangi bir eksiği veya yapması gereken, yaptığında daha iyi olacağı durumlar varsa bunun hakkında danışman öğretmenlerimiz, aday öğretmenlerimize bilgi verecek. Aday öğretmenlerimiz haftanın 3 günü okulda günlük 3 saat ders dinleyecek. Kalan 3 saatte ise hazırlık yapacaklar. Haftanın 1 günü okul içi çalışmalar yapacak. Haftanın 1 günü ise okul dışı çalışmalar yapacak" diye konuştu.

Vali Hasan Kürklü de uygulamanın güzel olduğunu belirtirken, "Öğretmene kendinin ne kadar önemli bir iş yaptığını, toplumun geleceğini ilgilendirdiğini, dolayısıyla ülkenin geleceğinin kendi ellerinde olduğunu bir nevi onlara hissettirecek güzel bir çalışma. Eğitim fakültelerinde de buna benzer adımlar atılması ile çok daha başarılı ve kaliteli nesillerin yetiştirilmesini ümit ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Danışman Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title