Haberler

Burda Mobese Var Adam Vurulmaz Abi

"Son Nokta" Operasyonu ile Çökertilen Atilla Önder'in Elebaşılığını Yaptığı Çete, "Marlo Erdal" Lakaplı Erdal Kara Yerine, Yanlışlıkla Mimar Eren Talu'nun Kardeşi Talu İnşaat'ın Sahibi Ekrem Esen Talu'ya Öldürecekti. Çete Üyeleri, Mobese Kamerasını Fark Edince Cinayetten Son Anda Vazgeçti.

"Son Nokta" Operasyonu ile çökertilen Atilla Önder’in elebaşılığını yaptığı çete, "Marlo Erdal" lakaplı Erdal Kara yerine, yanlışlıkla Mimar Eren Talu’nun kardeşi Talu İnşaat’ın sahibi Ekrem Esen Talu’ya öldürecekti. Çete üyeleri, MOBESE kamerasını fark edince cinayetten son anda vazgeçti.

ORGANİZE Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geçen yıl kasım ayında 34 EEE 71 plakalı siyah BMW X5 cipin sahibine suikast düzenleneceği ihbarı yapıldı. Çete üyeleri, cipin sahibi Ekrem Esen Talu’yu rakip çeteyle ilişki içerisinde olduğunu düşündükleri Erdal Kara zannettiler. Erdal Kaya’nın 34 EMA 96 plakalı cipi diye Talu İnşaat’ın sahibi Ekrem Esen Talu’nun aynı marka ve renkteki cipini takibe aldılar.

CİPE YAKIN TAKİP

Polisin belirlediğine göre çete üyelerinin takip ettiği Ekrem Esen Talu, cipiyle bir ara sokakta durdu. Takipteki çete üyesi İ.S’nin telefonla aradığı İ.E. "Tamam geliyoruz. Çocuklar falan da geliyor. Çocukların arabasına geçersin, anladın mı? Pozisyonu izah et" dedi. Bu sırada İ.S. "Abi baksana bi dakka" diye karşı tarafı uyardı. İ.E’nin "Ne oldu? Bir şey mi var?" diye sorması üzerine İ.S. "Abi burada MOBESE kamerası var. Burada eylem olmaz abi" dedi. Bunun üzerine çete üyeleri cinayetten vazgeçti.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Galatasaray’ın kullanımana sunulmak üzere Seyrantepe’de kurulacak spor kompleksi (Seyrantepe Projesi) için Alke İnşaat ile birlikte en iyi teklifi veren Ekrem Esen Talu, emniyete çağrılarak uyarıldı. Ekrem Esen Talu bir süre İstanbul’dan uzaklaştı.

LOCADA TARTAKLAMA

Adı otopark mafyası ile anılan ve Beşiktaş’ın taraftan grubu Çarşı’nın üyesi olan Erdal Kara da emniyete çağrıldı. Erdal Kara, 2005 yılındaki Beşiktaş-Galatasaray derbisinin oynandığı İnönü Stadı’ndaki locada tartaklanmıştı. Erdal Kara’yı silahlı olduğu ileri sürülen kişilerin elinden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın korumaları ile stat güvenliği kurtarmıştı. Erdal Kara, saldırganların Sedat Şahin’in adamları olduğunu söylemişti. Cinayetten suçundan cezaevinde yatan Erdal Kara, çetenin hedefi olduğu konusunda uyarıldığı emniyetteki ifadesinde, "2005 yılında Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda Beşiktaş-Galatasaray maçında, koridorda Soner Şengüller ile karşılaştım. Soner Şengüller ve yanında bulunan Sedat Atmaca ve Mesut Şekergümüş bana saldırdı. Fikret Eskin ve Ramazan Özarslan ile bir dönem ortaktık. Daha sonra anlaşmazlığa düştük. Aramızda husumet oluştu. Dede İsmail lakaplı İsmail Dalkıran ile Ramazan Özarslan arasındaki anlaşmazlıkta aracı oldum. Bu yüzden Ramazan Özarsan ile görüştüm. Atilla Önder ve arkadaşları olayı farklı algılayarak bana karşı tavır aldı." dedi. Çarşı Grubu amigonlarından Ferdi Aslan’ı öldürdüğü, Turgay Kösedağ’ı da yaraladığı iddiasıyla aranan Alpay Ketenci’nin de Erdal Kara’nın adamı olduğu ileri sürüldü.

İSTANBUL’DA 584 KAMERA

Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE), 2005 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesi içerisinde faaliyete geçirildi. Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi olan MOBESE, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi, yönetim işlevinin kolaylaştırılması, muhtarlık hizmetlerinin düzenlenmesi ve suç sayısının düşürülmesi amacıyla kuruldu. Bu suçlar arasında kapkaç ve hırsızlık olayları ilk sıralarda yer alıyor. 952 muhtarlık, 3500 polis aracı, 150 mobil polis karakol ünitesi, İl ve İlçe Komuta Merkezleri ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmetlerini kapsayan 12 ayrı üniteden oluşuyor. Acil durum hizmetlerinden olan iftaiye ve sağlık gibi alanlarında önümüzdeki dönemde sisteme dahil edilmesi planlandığı belirtiliyor. İstanbul’da 584 kamera ile takip yapılıyor. Kameralardan elde edilen görüntüler MOBESE’nin Komuta Kontrol Merkezi’nde değerlendirilerek, müdahale edilmesi gereken konular anında ilgili yakın ekibe bildiriliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title