Haberler

Bulgaristan Başbakanı Denkov İstifa Etti

Güncelleme:

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, istifasını parlamentoya sunduğunu açıkladı. Denkov, istifasını GERB partisine verilen bir sözün sonucu olarak tanımladı ve hükümetin görevine devam edeceğini belirtti.

Bulgaristan Başbakanı Nikoyay Denkov'un istifasını parlamentoya sunduğu bildirildi.

Bakanlar Kurulu Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Nikolay Denkov, istifasını parlamentoya sundu.

Denkov, yaptığı açıklamada, sunduğu istifasını, koalisyon ortağı Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisine "müzakerelere davet" olarak tanımlayarak, "Benim istifam siyasi bir oyun değil, daha önce verilen bir sözün sonucudur." ifadesini kullandı.

Hükümetinin bir sonraki hükümet kurulana kadar görevini sürdüreceğini belirten Denkov, Mariya Gabriel'in başbakan olacağı hükümette de kendisinin başbakan yardımcısı olmayı beklediğini kaydetti.

GERB partisi ile Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) ittifakı arasında yapılan mutabakata göre Denkov'un 9 aylık görev süresi 6 Mart'ta doluyor.

PP-DB ittifakını temsilen Başbakan olan Denkov, görevini GERB partisini temsil eden Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel'e bırakacak.

Denkov, 6 Haziran 2023 tarihinde parlamentodan güvenoyu olarak başbakan olmuştu.???????

Denkov'un istifasının parlamento tarafından onaylanması gerekiyor.???????

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title