Haberler

Buldan'da asırlık çeşme susuz kaldı

Güncelleme:

Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan çiftçiler, arazilerini sulamak için 1903 yılında yapılan çeşmenin suyunun yolunu değiştirdi.

Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan çiftçiler, arazilerini sulamak için 1903 yılında yapılan çeşmenin suyunun yolunu değiştirdi. Asırlık çeşmenin susuz kalmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Denizli'nin Buldan ilçesi, Helvacılar mahallesinde, 1903 yılında Abdullah Aybar tarafından hayır amacıyla yaptırılan ve kitabesinde Osmanlıca yazılar bulunan tarihi çeşme, çiftçilerin üzüm bağlarını sulamak için suyunun yolunu değiştirmesinden dolayı susuz kaldı. Çiftçilerin, üzüm bağlarını sulamak için bu yönteme başvurması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Geçtiğimiz aylarda çeşmeyi ziyaret ettiğini ve çevresindeki otları temizlediğini belirten Kadri Seyrek, "117 yıllık geçmişe sahip bu çeşmeden ben bildim bileli su akıyordu. Üzerindeki kitabeden bu çeşmenin tarihi bir kültür mirası olduğunu görüyoruz. Bölgede bulunan bağların sahipleri ve çevrede yaşayan vatandaşlar bu çeşmeden akan suyu içme suyu olarak kullanıyordu. Bölgedeki hayvanlar da buradan su içiyordu. Geçtiğimiz aylarda suyun kuruduğunu gördük ve nedenini araştırdığımızda bağ sahiplerinin boruları kırarak suyun yönünü değiştirdiğini gördük. Yaklaşık yüz yıl önce merhum hayırsever tarafından bölgeye vakfedilen bu çeşmenin tekrar akmasını istiyoruz. Vakıf mallarına el uzatanların halinin perişan olacağı söylenir. En kısa zamanda yapılan hatanın düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.

"Yeniden akmasını istiyoruz"

Suyun bölge için çok önemli olduğunu dile getiren Fatma Balcı, "Yıllardır burada yaşıyorum. Hiç akmadığını görmedim. Buradan aldığımız suyu kendi evimizde içme suyu olarak kullanıyorduk, hayvanlarımız da buradan su içiyordu. Kurtlar, kuşlar yararlanıyordu. İnsan kendi eliyle böyle yaparak doğayı mahvediyor. Bu suyun yeniden akmasını istiyoruz" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Denizli Buldan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title