Haberler

Bu Bayram 'Kara Bayram' İlan Edildi

Kars'ın Büyük Çatma Köylüleri, Şırnak ve Diyarbakır'da Şehit Olan Asker ve Polisler Nedeniyle Bu Bayramı 'Kara Bayram' İlan Etti.

Kars'ın Büyük Çatma köylüleri, Şırnak ve Diyarbakır'da şehit olan asker ve polisler nedeniyle bu bayramı "Kara Bayram" ilan etti. Şehitlerin fotoğrafları ve bayraklarla donattıkları 50 traktörle sloganlar eşliğinde Arpaçay ilçesine giden köylüler, teröre lanet mitingi düzenledi.

Ramazan Bayramı'nın "Kara Bayram" ilan edildiği 110 hane ve bin 680 nüfuslu Büyük Çatma köyünde bayram namazı sonrası bir araya gelen köylüler, teröre lanet okudular. Muhtar Faruk Ayyıldız ve muhtar azası İbrahim Birdal'ın organizesiyle gençler yüzlerine siyah boya ve bant çektiler. Köyde bulunan 50 traktörü de Şırnak'ta şehit edilen askerlerin fotoğrafları ve bayraklarla donatan köylüler, ilk olarak Ermeniler tarafından katledilen Türkler'in bulunduğu şehitliği ziyaret etti. Saygı duruşunda bulunulması

ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Büyük Çatma köyü muhtar azası İbrahim Birdal, "Bugün Ramazan Bayramı. Biz, Şırnak'ta ve Diyarbakır'da şehit olan asker ve polislerimizi anmak için bugünü köyümüzde 'Kara Bayram' ilan ettik. Büyük Çatma köyü halkı olarak traktörlerle toplanarak Arpaçay'a gideceğiz" dedi.

Traktör konvoyu, ilçe girişinde Jandarma Karakolu önünde görevde bulunan askerler tarafından alkışlarla karşılandı. Askerlerin alkışlarına, "Size kurban olalım" diyerek karşılık veren köylüler, ilçe halkının alkışları eşliğinde tur attılar. Köylülerin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge ilçe halkı da destek verdi. "Her şey vatan için", "Akan kan bayrak için", "Kahrolsun PKK" sloganları atılan miting, şehitler için saygı duruşu ile başladı. Bu sırada cuma namazı için minarelerden yükselen "Sala"

herkesi duygulandırdı. Salanın okunmasından sonra İstiklal Marşı okundu.

Büyük Çatma köyü muhtar azası İbrahim Birdal, Mehmet Akif Ersoy'un, "Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" şiiriyle başladığı mitingdeki konuşmasında, "Vatan şairimiz bu şiiriyle Şırnak'ta şehit olan 15 askerimiz ve Diyarbakır'da şehit olan polisimizi ne güzel tarif etmiştir. Onlar, namertlerin kalleş pusularına düşerken mertçe, yiğitçe şehit oldular. Arkadaşlar, bizlere düşen görev bu bayrak altında dimdik dururken, dostumuzu da, düşmanımızı da iyi tanımaktır. Artık bu kalleşler bizden biri gibi

içimizde dolaşmakta, yine kalleşçe askerimize, polisimize kurşun sıkmaktadırlar" diye konuştu.

78 yaşındaki Ahmet Erkal'ın okuduğu "Atatürk" şiiri ise kalabalığı coşturdu. Ahmet dede, şu dizelerden oluşan şiiri bağırarak okudu:

"Sen Türklere atasın, ey gül yüzlü kahraman. Nur içinde yatasın, ey gül yüzlü kahraman. Bakalım uzaklara hayalini görelim, yattığın topraklara alnımızı sürelim."

Ahmet dede, daha sonra Türk ordusuna, hükümete ve cumhuriyete dua etti. Mitingin ardından köye doğru hareket eden traktör konvoyu, ilçe çıkışında yine askerlerin alkışlarıyla uğurlandı.

(BA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title