Haberler

Brisa, Net Kârını Artırdı

Güncelleme:

Brisa, 2013 yılının ilk çeyreğinde net karını %103'lük bir artışla 26 milyon TL'ye yükseltti.

Türkiye'nin lider lastik üreticisi Brisa, Ocak – Mart 2013 döneminde 319 milyon TL'lik satış geliri elde etti. Brisa'nın net karı ise geçen yılın aynı dönemine göre %103 oranında büyük bir artış göstererek 26 milyon TL olarak gerçekleşti.

Bridgestone, Lassa, Bandag, OtoPratik, Lastiğim ve Lastik.com.tr markalarıyla Türkiye lastik endüstrisinin lider kuruluşu olan Brisa, 2013 yılının ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Ocak – Mart 2013 döneminde geçen yılın aynı dönemiyle paralel seviyede 318.929.716 TL'lik satış geliri elde eden Brisa'nın net dönem karı ise %103 oranında yüksek bir artışla 25.832.510 TL olarak gerçekleşti.

2013'ün ilk üç aylık finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman; "Türkiye'de toplam lastik pazarı 2013 yılı ilk 3 ayında %29 oranında bir artış kaydetti. Brisa olarak, pazarla paralel bir performans sergiledik ve %30'luk pazar payımızla liderliğimizi sürdürüyoruz. Özellikle ticari segmentteki müşterilerimize daha fazla odaklanarak, iddiamızı ortaya koyuyoruz" dedi.

Brisa'nın net karını 2012'nin aynı dönemine oranla %103 oranında arttırmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Hakan Bayman, hızlı bir başlangıç yaptıkları 2013 yılı boyunca "gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak" olarak belirlenen yeni şirket vizyonu doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Brisa, bireysel müşterilerine sunduğu hizmetler kadar, filo müşterilerine sunduğu hizmetlerle de pazarda farklılaşmaya yatırım yapıyor. Bridgestone ve Lassa markalarıyla sunulan yeni ürünlerle beraber, Bandag markası ile de ticari araç filoları için toplam lastik maliyetlerinde %40'a varan tasarruflar sağlayabilen kaplama hizmetleri sunuyor. Ticari araç filolarına özel, "Profleet" adını verdiği yeni ürün ve hizmetler bütünüyle, filoların 360 derece ihtiyaçlarını karşılayacak çözümleri de tek pakette sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bridgestone Türkiye Lassa BRİSA Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title