Haberler

Bodrum Batan Kaçak Teknesinde Kaybolanlar Aranıyor 1

Batan kaçak teknesinde kaybolanlar aranıyorMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden Yunan adasına geçmek isterken batan, 3 kişinin öldüğü kaçak teknesinde bulunan ve kayıp olan 7 kişinin bulunması için Türk ve Yunan sahil güvenlik ekiplerince denizden ve havadan arama- kurtarma çalışması yapılıyor.

Batan kaçak teknesinde kaybolanlar aranıyor

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden Yunan adasına geçmek isterken batan, 3 kişinin öldüğü kaçak teknesinde bulunan ve kayıp olan 7 kişinin bulunması için Türk ve Yunan sahil güvenlik ekiplerince denizden ve havadan arama- kurtarma çalışması yapılıyor.

Gümüşlük Mahallesi yakınlarından Yunanistan'a ait Kilimli Adası'na geçmeye çalışan, içinde 25 kişinin bulunuğu 6 metrelik eski balıkçı teknesi, 3.5 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarının batı bölgesinde dün (cuma) sabaha karşı battı. İhbarın alınmasından sonra bölgeye çok sayıda Türk ve Yunan sahil güvenlik botları, uçak ve helikopterler sevk edildi. Gümüşlük, Çatal Adası, Topan Adası ve Kardak kayalıkları bölgesinde yapılan aramada, 2'si kadın 3 kişinin cesedi bulundu. 1'i Yunan, diğer ikisi Türk karasularında bulunan cesetler, her iki ülkeye ait morglara kaldırıldı. Başlatılan arama kurtarma çalışması sonrası Yunan sahil güvenlik ekipleri 13 Suriyeliyi, bölgeden geçen bir kuru yük gemisi ise 2 Suriyeliyi kurtarıp Kilimli Adası'na götürdü.

ZORLA BİNDİRİLMİŞLER

Kilimli'de hastanede tedaviye alınan kaçakların ifadelerinden, İstanbul'da organizatörlerle 20 bin Euro'ya sailing yat satın almak için anlaştıkları ve Bodrum'a geldikleri, gece yarısı iki Türk organizatörün kendilerine eski bir ahşap balıkçı teknesini verdikleri, karşı çıkmalarına rağmen zorla tekneye bindirilerek denize açılmalarının sağlandığı öğrenildi. Kurtarılan 15 kaçağın arasında bulunan ve kaptan olduğu tahmin edilen 34 yaşındaki bir Türk'ün ise sorgulamasının sürdüğü belirtildi.

ANNESİNİ BEKLİYOR

Kilimli Adasında yayın yapan 'www.kalymnosola.com' adlı yerel haber sitesi, bugün okuyucularına duyurduğu haberde, faciadan kurtulan Suriyeli 10 yaşındaki İbrahim Muasala'nın adaya geldikten hemen sonra sahile giderek annesini beklediğini yazdı. İbrahim Muasala, "Tekne kalabalıktı. Zaten bindiğimizde içinde su vardı. Yarım saat gittikten sonra içindeki su çoğaldı, teknede panik yaşandı sonra yan devrilip battı. Batmadan önce annem kendi boynundaki can yeleğini bana takmış, kendisi yeleksiz kalmıştı. Tekne batarken elimden tuttu ama karanlıkta onu kaybettim. Yaklaşık 2 saat suyun üzerinde 4-5 kişi birbirimize tutunarak durduk. Donmaya başlamıştık, bot geldi bizi kurtardı. Şimdi annemin gelmesini bekliyorum" dediği belirtildi.

Öte yandan Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri, kayıp 7 kişinin bulunması için sabah erken saatlerden itibaren botlarla denizden, helikopterlerle ise havadan arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Bir ara Yunan helikopteri Kardak üzerinde bir süre alçak uçuş yaptı. Türk sahil güvenlik botları ise Kardak çevresinde gezindi.

Ayrıca Bodrum'un Gümüşlük, Yalıkavak ve Turgutreis limanlarından denize açılan her teknenin sahil güvenlik ekipleri tarafından durdurularak arandığı görüldü.

35 KAÇAK YAKALANDI

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede, Türk sahil güvenlik ekipleri tarafından, bir balıkçı teknesinde, 35 Afgan uyruklu kaçak yakalandı.

GÖRÜNTÜ DÖKMÜ:

Bölgedeki arama -kurtarma çalışmasından görüntü

Durdurulup aranan teknelerin görüntü

Yunan helikopteri Kardak üzerinde

Türk botlarının Kardak etrafında

Yakalanan Afgan kaçaklardan görüntü

Haber-Kamera-Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kilimli Kardak Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title