Haberler

Bilgi Evi'nde Yarışma Heyecanı

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimin hizmetine sunduğu bilgi evleri çocukları bilgilendirecek eğitici faaliyetlere imza atıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim alanındaki en iddialı projelerinden biri olan ve 12 noktada hizmet veren Bilgievleri'nin düzenlediği son etkinlik, "Bilgi Yarışması" oldu. Dilovası İlçesinde hizmet veren Sezai Karakoç Bilgievi idarecilerinin organize ettiği Bilgi Yarışması, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen yarışmayı izleyenler arasında eğitmenlerin yanı sıra çocukların aileleri de yer aldı.

KIYASIYA MÜCADELE VE ETİK REKABET

Yarışmada Türkçe, Matematik, Fen – Teknoloji ve İngilizce dersleri ile ilgili sorulara tabi tutulan öğrenciler, heyecanlı ve eğlenceli anlar yaşadı. Yarı final ve final şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilen yarışmayı 8. sınıf öğrencilerinden Ahmet Ergen ,Sidar Çakan ve Elif Aktaş'ın olduğu grup kazanırken, yarışma çekişmeli anlara sahne oldu. Bilgi ve genel kültürlerini ölçümleyip pekiştiren çocuklar diğer taraftan da disiplin ve etik kurallar çerçevesinde rekabet etmeyi öğrendi.

BİLGİNİN GÜCÜNÜ KAVRADILAR

Gösterdikleri performans ile öğretmen, veli ve arkadaşlarından büyük alkış toplayan çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken, kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler ve katılım sertifikaları verildi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini yürüten bilgievlerinin koordinatörleri, 'Düzenlediğimiz yarışmanın öğrenmeyi özendirici özelliği ile birçok öğrencimiz üzerinde olumlu etkisi olduğunu gördük. Elde ettikleri başarı ve bunun verdiği mutluluk duygusu ile bilginin gücünü ve önemini somut olarak hissediyorlar. Önümüzdeki günlerde diğer bilgievlerimizde de düzenleyeceğimiz yarışmalar ile çocukların bilgi ve sosyal dünyalarında gelişmelerini hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sezai Karakoç Dilovası Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title