Haberler

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Bitlis'te

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis İl Kongresi'ne kaılmak ve çeşitli açılışları yapmak üzere Bitlis'e geldi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis İl Kongresi'ne kaılmak ve çeşitli açılışları yapmak üzere Bitlis'e geldi.

Tatvan Belediyesi tarafından yaptırılan Halk Sağlığı Merkezi'nin açılışını yapan Demirtaş, ardından karayoluyla Bitlis'e geldi. Partisinin İl Kongresi'nin yapılacağı Nur Caddesi üzerindeki salona geçen Demirtaş, burada kalabalık bir partili grup tarafından karşılandı. Kongrede ilk konuşmayı yapan

BDP Bitlis İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu,"Oldukça önemli ve kritik bir süreçten geçiyoruz. Ezilen halkları bu süreç çok yakından ilgilendiriyor. Bu süreç tehlikeye ve tuzaklara açıktır. Örgütlü çalışmak bu süreçte çok önemlidir. Bu süreçte yapılan 2'nci olağan kongremizi yapıyoruz. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, son 30 yılda her günün kritik olduğunu belirterek şunları söyledi: "İçinde bulunduğumuz kritik süreç diye başlıyoruz. Geçmiş yüzyılda kendi anavatanında köle muamelesi görmüş bir halkız bu süreçte bizim bunu değiştirme fırsatımız var. Kendi anavatanımızda özgürce yaşama fırsatımız var. Çocuklarımız, torunlarımız önümüzdeki yüzyıllarda nasıl yaşayacak onun karar verildiği günlerden geçiyoruz. Mesele bizimle ilgili değil, geleceğimizle ilgili olduğu için kritiktir. Bizim çocuklarımız özgürlüğe muhtaçken biz kendimizi düşünemeyiz. 90 yıllık bu halk var olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Bugün geldiğimiz noktada kimse 'Kürt halkı yoktur, Kürdistan yoktur' diyemiyor. Bu bedeli ağır sonuçlar vermemiş ve gerçekleşmiş bir durumdur. Biz zaferle taçlandırmak istiyoruz. Bu dönemin bütün neferlerine en ağır görev düşüyor."

FAŞİST DARBECİLERE YALAKALIK YAPTINIZ

Omuzlarındaki yükün en ağır yük olduğunu anlatan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün o şehitlerin yükü bizim sırtımızdadır. Biz bunu başarmazsak Kürt halkı on yıllar bu duruma devam etmek zorundadır. Şimdi geçen yüzyılda Kürt halkının yarattığı var olma değerleri diğer halklar gibi biz de varız deme mücadelesinde bir kez daha bizi yok sayan bir hükümet var. Biz inkarı bitirdik diyen bir hükümet var. Başbakan konuştuğunda biz bitirdik. diyor, oysa her zaman mitinglerimizde hatırlatıyoruz, 1980 askeri darbesi tankların paletleri herkesi ezdiği dönemde bizler mücadelemizi sürdürüyorduk. İnkar nasıl ortadan kalktı diyorsan 5 numaralı koğuşa bakacaksın. Orada kendini ateşe verenlere bakacaksınız. İnsanların sokaklarda korkarak yürüdüğü dönemlerde partinin kapısını açık tutanlara bakacaksın. Siz korkudan faşist darbecilere yalakalık yaptığınızda yürekli vatandaşlara bakacaksınız. AKP'ye destek verenler iyi düşünsün. Biz olmasaydık Recep Tayyip Erdoğan çıkıp benim Kürt kardeşim diyemezdi. Ortada Kürt olmazdı."

Yılardır diyalog konuşma diye diye dillerinde tüy bittiğini belirten Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendi savaş politikalarını üstünü örtmek için BDP'yi hedef gösterdiler. Muhatapları ile konuşarak bu konuyu çözeceksiniz. Oslo'da ve İmralı'da yaptığınız gibi. Muhatapları dinleyeceksiniz. Süresi 10 yıl mı, 20 yıl mı sürer bilinmez ancak ne kadar sürerse sürsün ölümden savaştan daha iyidir. Oslo'da yalan söylediklerini dile getirdiler. Bir halk demokratik özerklik istiyor. Kendi topraklarında özgürce yaşamak istiyor. Bunu gece gündüz hakaret edersen bu halktan tepki görürsün. Bu halk sana boyun eğmez. Bu halk direnir, yazık olur. Gençlere yazık olur. Bu nedenle müzakere en doğru yoldur. Doğru muhatapları ile müzakereden başka yol görmüyoruz. Biz çözüm sürecine destek olmaya hazırız."

Konuşmanın ardından seçimlere geçildi. Seçimde tek aday olan Şahin Çoban BDP İl Başkanı seçildi. Kongreye BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP eski Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi M. Nezir Karabaş, Tatvan ve Güroymak belediye başkanları ve partililer katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

title