Haberler

BDP'den Konyar ile Milletvekili Tanıtımı

BDP Manisa'da destek verdiği bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk'ü, çevreci eylemlerle tanınan Oktay Konyar ile birlikte partililere tanıttı.

BDP Manisa'da destek verdiği bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk'ü, çevreci eylemlerle tanınan Oktay Konyar ile birlikte partililere tanıttı. BDP Parti Meclisi üyesi de olan Konyar ile çok sayıda kişi, KCK operasyonu kapsamında tutuklananların serbest bırakılması isteğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda 15 dakikalık oturma eylemi yaptı.

BDP, Manisa'da destek verdiği bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk'ü, Bergamalı köylüler yaptıkları başta olmak üzere çeşitli yerlerdeki çevreci eylemlerle adını duyuran Oktay Konyar ile birlikte tanıttı. BDP Manisa İl Teşkilatı binasında gerçekleştirilecek tanıtım öncesinde otobüslerle Cumhuriyet Meydanı'na gelen BDP'liler, BDP Parti Meclisi üyesi Oktay Konyar önderliğinde 15 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oktay Konyar, oturma eylemini KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınanların bırakılması için yaptıklarını söyledi. Konyar, "Ülkede hukuksuz ve antidemokratik bir biçimde yargılanan arkadaşlarımız var. Kürt siyasetçileri var. Bunlar seçilmiş belediye başkanları ve yöneticilerdir. Bu arkadaşlarımız şu anda KCK davası adı altında tutukludurlar. Bütün halk bu tutuklamalara tepki gösteriyor. Bu hukuksuz uygulamaların son bulmasını istiyoruz. Tutuklu arkadaşlarımızın salıverilmesi bir iradedir ve Kürt halkının talebidir. Oturma eylemimizde bunları dile getirmek istedik" dedi. Oturma eyleminin ardından grup "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla parti binasının önüne kadar yürüdü.

Parti binasının önünde gerçekleştirilen milletvekili tanıtım töreninde konuşan BDP Manisa İl Başkanı Kerem Taylan, önce kalabalığı Kürtçe olarak selamladı. Taylan, "BDP olarak bu antidemokratik uygulamalardan dolayı seçimlere kendi partimizden giremiyoruz. Bu anti demokratik uygulama yüzde 10'luk seçim barajıdır. Bu yüzde 10'luk seçim barajı yüzünden seçimlere bağımsız adaylarımızla giriyoruz. Bu nedenle Manisa'daki bağımsız adayımız Nizamettin Öztürk'ü destekliyoruz" diye konuştu.

BDP'nin destek verdiği bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk de konuşmasında, bir kaç gün sonra seçimden sonra yapacaklarını açıklayacaklarını söyledi. Öztürk, "Buradan halkımıza söz veriyoruz. Biz bu antidemokratik anayasanın ve ona dayalı olarak çıkarılmış olan tüm yasaların çöpe atılması için gerekirse gövdemizi ortaya koyacağız" dedi.

Öztürk'ün konuşmasının ardından partililer otobüslerle BDP'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kurulan 'Demokratik Çözüm Çadarı'na gitti. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title