Haberler

BBP İmralı'ya Vize Alamadı

Bölücü başı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde kalıp kalmadığını görmek için İmralı'ya gitmek isteyen BBP'lilere izin verilmedi.

Bölücü başı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde kalıp kalmadığını görmek için İmralı'ya gitmek isteyen BBP'lilere izin verilmedi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, İmralı irtibat iskelesi önünde toplanan BBP'liler, kendilerini bekleyen tekneye giderken bölücü başı aleyhine sloganlar atıp tekbir getirdi. BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal ve beraberindekiler, adaya gitmek için Rita adlı tekneyle yola çıktı. Partililer tarafından Türk bayraklarıyla adaya uğurlanan Ünsal ve beraberindekileri taşıyan bot, Deniz Kuvvetleri'ne ait sahil güvenlik botu tarafından bir mil sonra geri çevrildi.

BBP İl Başkanı Ömer Ünsal, Mudanya İmralı irtibat iskelesi yanındaki amfi tiyatroda yaptığı basın açıklamasında, "Son zamanlarda, bu vatanın evladı olduğundan şüphe etmeyen her Türk gencinin rahatsızlık duyduğu konu olan, Öcalan'ın akıbetinin ne olduğunu sorgulamak ve bilmek en doğal hakkımızdır. Bizlere onun kaldığı yeri söylememek vatana ihanet ile aynı paraleldedir. Öcalan kimin kime emanetidir ki bu kadar korunuyor? Devletine ihanet edenlerin baş tacı edilip kendilerine ada tahsis edilmesi nerede görülmüş? Öcalan canisinin İmralı'da olup olmaması konumuz değildir, lakin orada olması sadece tesellidir. Vahim olan, caninin nerede olduğu, kimlerle görüştüğü, bu görüşmelerden ne sonuç çıktığıdır. Görüşmeler Oslo görüşmelerinin devamı mıdır? Bu görüşmelere Erdoğan da katkı sağlamış mıdır? Kendisi direkt veya dolaylı olarak ne derece işin içindedir? İktidar terör meselesini çözmek istiyorsa, ihanetin geldiği yer Kandil ise, Türk ordusu Kandili yerle bir eder, Barzani'yi ve Talabani'yi Kandil'e gömer ve yüce Türk milleti de arkasında durur. BBP olarak terörün bitirilmesine yönelik her türlü çalışmanın altına imzamızı atarız" dedi.

Adalet Bakanının yalan söylediğini belirten Ünsal, "Sahil güvenlik yasak olduğunu söyleyip bizi yolumuzdan geri çevirdi. Şu bir gerçek ki, sayın bakanın, 'Öcalan tatilde değil cezaevinde, isteyen giden görür' sözü yalanmış. Bakanımız demek ki yalan söylüyor; sözünün itibarı yok, eğer olsaydı bizi adaya bırakırlardı. Öcalan'ın adada olduğundan da emin değiliz. Bu konuda içimiz rahat değil. Bunu da her zaman dile getirip bu işin peşini bırakmayacağız. Bu söylentiler devam ederse tekrar bu tür bir girişimde bulunacağız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Ömer Ünsal İmralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title