Haberler

Bbp, Ayasofya?Da Namazı Ertedi

Büyük Birlik Partisi (bbp) ve Alperen Ocakları, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne Başvurarak Ayasofya'nın 1 Günlüğüne de Olsa Bayram Namazı İçin İbadete Açılmasını İstedi. Ancak Turizm Müdürlüğünden Gerekli Cevap Gelmediği İçin Ayasofya da Bayram Namazı Kılma Eylemi Kararı Alan Alperenler, Provokasyon Olabileceğini Öğrenmesi Üzerine Bu Kararlarını Erteledi. İl Başkanlığında Düzenlenen Basın Toplantısında BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Laik Devletin Bütün İnançlara Eşit Mesafede ve Adalet Anlayışı İçinde Davranması Gerektiğini Belirterek, "15 Ağustos 2010 Tarihinde Trabzon'un Maçka İlçesinde Ki Tarihi Sümela Manastırı 88 Yıl Sonra İbadete Açıldı. Ayinin 15 Ağustos'ta Yapılması Tesadüf Değildi. 15 Ağustos 1461 Tarihi Rum Pontus Devletine, Osmanlı İmparatorluğu Tarafından Son Verildiği Tarihtir. Bu Ayin 88 Yıl Aradan Sonra Kiliseleri Restore Ederek İbadete Açmaya Bayılan Ertuğrul Günay Tarafından Verilen Özel İzinle Yapılmıştır" Dedi. Ayasofya'nın Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına Göre Cami Olduğunun Altını Çizen ve BBP ve Alperen Ocakları Olarak Ayasofya'ya Özgürlük Adında Bir Platform Kuracaklarını İlfade Eden Karacan,"bbp ve Alperen Ocakları Olarak Bir Günlüğüne Dahi Olmak Üzere Ayasofya Camii'nin İbadete Açılması ve Orada Bir Bayram Namazı Kılınmasını Bu Mağduriyet ve Sorun Alanına Dikkat Çekmek İçin Talep Ettik. Gerekli Mercilere Çok Önceden Resmi ve Hukuki Yollardan Müracaatlarımızı Yaptık. Ülkemizde Yaşayan Hıristiyan Ortodokslara Gösterilen Hoşgörü ve Toleransın Bir Benzerinin de Müslüman Türk Milletine Gösterilmesini İstedik. Fakat, Bayram Sabahı Ayasofya Camii'nin Önündeki Alanda Bayram Namazı Kılmak İçin Toplanan İnsanlar Arasına Sızan Kurgulanmış Bazı Organizasyonların Provokatif Hadiselere Neden Olabileceği ve Organizasyonumuzun Sabote Edilebileceği İstihbaratını Aldık" Şeklinde Konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Alperen Ocakları, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne başvurarak Ayasofya'nın 1 günlüğüne de olsa bayram namazı için ibadete açılmasını istedi. Ancak Turizm Müdürlüğünden gerekli cevap gelmediği için Ayasofya da bayram namazı kılma eylemi kararı alan Alperenler, provokasyon olabileceğini öğrenmesi üzerine bu kararlarını erteledi. İl başkanlığında düzenlenen basın toplantısında BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, laik devletin bütün inançlara eşit mesafede ve adalet anlayışı içinde davranması gerektiğini belirterek, "15 Ağustos 2010 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde ki tarihi Sümela Manastırı 88 yıl sonra ibadete açıldı. Ayinin 15 Ağustos'ta yapılması tesadüf değildi. 15 Ağustos 1461 tarihi Rum Pontus devletine, Osmanlı İmparatorluğu tarafından son verildiği tarihtir. Bu ayin 88 yıl aradan sonra kiliseleri restore ederek ibadete açmaya bayılan Ertuğrul Günay tarafından verilen özel izinle yapılmıştır" dedi. Ayasofya'nın Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre cami olduğunun altını çizen ve BBP ve Alperen Ocakları olarak Ayasofya'ya Özgürlük adında bir platform kuracaklarını ilfade eden Karacan,"BBP ve Alperen Ocakları olarak bir günlüğüne dahi olmak üzere Ayasofya Camii'nin ibadete açılması ve orada bir bayram namazı kılınmasını bu mağduriyet ve sorun alanına dikkat çekmek için talep ettik. Gerekli mercilere çok önceden resmi ve hukuki yollardan müracaatlarımızı yaptık. Ülkemizde yaşayan Hıristiyan Ortodokslara gösterilen hoşgörü ve toleransın bir benzerinin de Müslüman Türk Milletine gösterilmesini istedik. Fakat, bayram sabahı Ayasofya Camii'nin önündeki alanda Bayram namazı kılmak için toplanan insanlar arasına sızan kurgulanmış bazı organizasyonların provokatif hadiselere neden olabileceği ve organizasyonumuzun sabote edilebileceği istihbaratını aldık" şeklinde konuştu.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Güven Hızarcı da "Yapılan istişareler ve toplanan istihbari bilgilere göre; bayram sabahı ruhuna ve coşkulu birlik-beraberliğine zeval vereceği ve Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılması davasının sabote edileceği, Mübarek Bayram günü, bizim dışımızdaki unsurlar tarafından hoş olmayan görüntülere sebep olunacağı kanaatine varılmıştır" ifadelerini kullandı..

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title