Haberler

Baykal, Bayram Mesajında da 'Erken Seçim' Çağrısı Yaptı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Erken Seçim Yapılmadan, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yapılırsa, Bu Seçimin Gölgesinin Türkiye'nin Üzerine Düşeceğini, Genel Seçimlere de Bu Gölge ile Gidileceğini" Bildirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, erken seçim yapılmadan, Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılırsa, bu seçimin gölgesinin Türkiye'nin üzerine düşeceğini, genel seçimlere de bu gölge ile gidileceğini" bildirdi.

-BAYKAL-

Baykal ise Kurban Bayramı ve yeni yıl nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, şunları kaydetti:"Yeni yıl ile Kurban Bayramı'nın birlikte kutlandığı günümüzde, 2006'ya güle güle, 2007'ye hoş geldin derken, CHP'nin kadın ve aileye verdiği önemi, Cumhuriyet ile kadınlarımızın kazanımlarını bir kez daha hatırlatıyor ve bu kazanımları ortadan kaldırmaya yönelik girişimlerin sonuçsuz kalacağına olan inancımı tekrarlayarak, yeni yılın bir kayıp ve gerginlik yılı olmamasını diliyorum.

Yeni yılın kayıp ve gerginlik yılı olmamasını diliyorum, çünkü, 2007'nin Mayıs ayında cumhurbaşkanlığı, Kasım ayında ise genel seçimler yapılacaktır.Cumhurbaşkanlığının nitelik ve özellikleriyle, arkasında hesabı verilmemiş dosyalar bulunan, El Kadı'ya kefil olmuş, Hikmetyar'ın dizinin dibine oturup resim çektirmiş cumhurbaşkanı adayı Başbakanın düşüncesi ve özellikleri örtüşmediği için, cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları, 'güle güle' dediğimiz 2006 yılında başlamıştır. Bu tartışma ile tartışmanın doğal sonucu olarak ortaya çıkan gerginlik 2007'de de devam edecektir."

-ERKEN SEÇİM-

Baykal, bir erken seçim yapılmadan, oldu bittilerle, kapıp da kaçayım anlayışıyla cumhurbaşkanlığı seçimi yapılırsa, bu seçimin gölgesinin Türkiye'nin üzerine düşeceğini, genel seçimlere de bu gölge ile gidileceğini" belirtti. Türkiye'yi sıkıntı ve gerginlikten kurtarmanın yolunun, genel seçimleri cumhurbaşkanlığı seçiminin önüne almaktan geçtiğini savunan Baykal, böylece hem cumhurbaşkanlığıyla ilgili tartışmaların Anayasa Mahkemesi kapılarına kadar taşınmayacağını hem de gerginlik sona erdirilerek ülke sorunlarına çözüm bulunması çalışmalarına yardımcı olunacağını kaydetti. İlgili, sorumlu her kişi ile kuruma, hem yeni bir yıla girerken, hem de uzlaşma günü olan bayramda cumhurbaşkanlığı sorununun dayatma ile değil, uzlaşma ile çözülebileceğini, 'Hukuku, Anayasa'yı dinlemem, çoğunluğum var, keyfime, kendi anlayışıma göre cumhurbaşkanlığına istediğimi getiririm' anlayışının çağdaş hukuk anlayışıyla da bağdaşmadığını bir kez daha hatırlatıyor, yeni yıl ile Kurban Bayramınızı içtenlikle kutluyor, sevgiler saygılar sunuyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından dövüldü

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından dövüldü

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title