Haberler

Başkan Savaş Sivil Toplum Kuruluşlarıyla

Güncelleme:

Başkan Savaş üç yıllık belediye hizmetlerini sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşmayı sürdürüyor

Savaş, kadın dernek temsilcileriyle belediye icraatlarını paylaştı

Belediye Başkanlığı görevinde 35 aylık süreyi geride bırakan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, belediyenin yaklaşık üç yıllık hizmet döneminde Antakya'da gerçekleştirdiği hizmetleri kamuoyunun çeşitli temsilcileriyle paylaşmayı sürdürüyor. Başkan Savaş'ın geçtiğimiz günkü konukları Kadın Dernekleri'nin temsilcileri ve üyeleri oldu.

Belediye Başkanı Savaş'ın ev sahipliğinde Antakya Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şube Başkanı ve Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Şube Başkanı Gül Ergüner, Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Nesime Melek, Türk Anneler Derneği Şube Başkanı İsmet Ertürk, Sevgi ve Şefkate Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Şube Başkanı Serpil Öğüt, Hatay Kadın Girişimciler Derneği(Kagid) Başkanı Belgin Ünal, Yardımsevenler Derneği Şube Başkanı Gülsev Ömeroğlu ve dernek üyeleri katılım gösterdi.

Sunum öncesinde, toplantıya göstermiş oldukları ilgi ve katılımlarından ötürü kadın dernek temsilcilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş "Annelerimizi, bacılarımızı, teyzelerimizi, halalarımızı kısacası Antakya ailesinin temelini burada ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Üç yıldır "Annemizin elini öperken hissettiğimiz duygularla memleketimize hizmet ediyoruz. Bu hizmetleri sizlerin ilgisi ve desteğiyle hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Ailenin sarsılmaz temeli olan kadınlarımızın değerli temsilcileri olan sizlerin öneri, fikir ve görüşleri bizler için son derece önemli. Üç yılda yapılan hizmetlerin ardından nereden nereye gelindi, hizmet kalite çıtası nasıl yükseldi, şehrimiz nasıl bir gelişim ve kalkınma içindedir. Tüm bu düşüncelerimizi, hizmetlerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Katılımınızdan dolayı bir daha teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Savaş yaklaşık iki saat süren toplantıda kadın derneklerinin üyelerine belediyenin üç yıllık hizmetlerini slaytlar eşliğinde sundu, öneri, fikir ve görüşleri dinledi, soruları yanıtladı.

Savaş, "Göreve başladığımın 6.günü şehrimizde yaşanan orta şiddetteki yağışta yüzlerce evi, birçok caddeyi, mahallelerimizi su bastı, derelerimiz taştı. Dağ eteklerinde gelen Hürriyet Caddesi'ni sular altında bırakan yağmur suyunu tahliye etmek için Asi Nehri'nin istinat duvarını patlatmak durumunda kalmıştık. Üç yılda yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı olmak üzere toplam 223 km. yani buradan Adana'yı bile geçtiğiniz bir mesafe kadar altyapı çalışması gerçekleştirdik. Bugün çok şükür görüyoruz ki aralıksız ve özellikle bu yıl rekor düzeyde yağan yağışlara rağmen altyapı da en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Altyapı çalışmalarımızın sonuç vermesi, emeklerimizin karşılığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Altyapısını bitirdiğimiz sokaklara 750 bin m² parke, 130 bin ton asfalt döktük.

Nisan ayı ile birlikte cadde ve sokaklarımızda geniş kapsamlı bir asfaltlama çalışması yapacağız. Harbiye-Antakya İçme suyu isale hattını yeniledik, dağ eteğine 600 tonluk su deposu yaptık. Şehrimizin içme suyu sorununu çözdük. Tarihi mekânlarımızın restorasyonu hızla devam ediyor. Stadyum yanında Modern bir semt pazarı kompleksi yapıyoruz. Bu yılın ortalarında hizmete sunacağız. Atatürk Caddesi eski adliye binasının yerine içinde 450 araçlık otopark ve daha birçok ünitenin bulunduğu güzel bir tesis yapıyoruz. Altyapısını bitirdiğimiz caddelerimizin çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Mevcutta bulunan 48 parkımızı revize ettik, görev süremizde 18 yeni park yaptık, 4 park daha yapıyoruz. 60 yıllık kangren sorunu Genelev'i yıktık, şimdi o bölge park oluyor. Asi Nehri'nin hem ıslahını hem de çevre düzenlemesini tamamlamak üzereyiz. Nehir üzerine 3 yaya köprüsü yaptık. Kısacası şehrimiz her yönden tam bir değişim ve kalkınma hamlesi içindedir. " dedi.

Sunumun ardından kadın dernek temsilcileri, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ve çalışma arkadaşlarını, şehrimiz adına gerçekleştirdiği hizmetlerden ötürü kutladıklarını ve başarılı hizmetlerinin devamını dilediklerini belirtti.

Antakya Belediye Başkanı Savaş toplantının sonunda kadın dernek temsilcileriyle günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antakya Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title