Haberler

Başkan Kadir Kara, Şehit Ailelerini ve Gazileri Byaram Öncesi Unutmadı

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Ramazan Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi şehitlerimizi ve şehit ailelerimiz unutmadı.

İlk olarak Osmaniye Şehitliğine giden Başkan Kara, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Uğur Özbek, İl Jandarma Komutanı J. Yrb. Hakan Özkan, Osmaniye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Durmuş Öksüz ve şehit yakınları ile birlikte şehitlikte dua ettiler, ardından şehit mezarlarına karanfiller bıraktılar.

Başkandan Şehit Ailelerine Ziyaret

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, şehitlikteki programın ardından şehit aileleri ile gazilerimizin evlerine giderek bayramlarını kutladı. İlk olarak Dörtyol'da şehit düşen polis memuru Hasan Aslan'ın ailesini ziyaret eden Başkan Kadir Kara, şehidin çocukları Elanur, Atakan ve eşi Nurcan Aslan ile sohbet ederek her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi. Ziyarette Emniyet Mensupları ve Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği (EMŞAD)Osmaniye İl Başkanı Mahmut Kaplan da yer aldı.

Daha sonra Şırnak'ta mayına basarak bir ayağını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu Gazi Kadir Teğek ve ailesini ziyaret eden Başkan Kara, Ramazan ve 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladı. Başkanın şehit aileleri ziyareti Erzincan'da şehit düşen Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in evine oldu. Kara, burada şehidimizin 15 yaşındaki oğlu Umut Şahin ve akrabaları ile sohbet ederek bayramlarını kutladı. Başkan Kadir Kara'nın son ziyareti er olarak şehit düşen Hasan Kubat'ın ailesine oldu. Burada şehidin anne ve babası ile görüşen Başkan Kadir Kara, onlara sabırlar diledi. Bu ziyaretlere Osmaniye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Durmuş Öksüz de katıldı. Öksüz; "Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizleri her zaman olduğu gibi yine unutmadı ve bayram öncesi şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret etti."dedi.

Şehit ve gazi aileleri ziyaretten duyduklarını memnuniyeti dile getirirken zaman zaman duygulandılar. Unutulmamanın çok güzel olduğunu söyleyen aileler; "Bizleri hiçbir zaman unutmayan Belediye Başkanımız Kadir Kara'ya çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

Ziyaretler hakkında kısa bir açıklama yapan Başkan Kadir Kara şöyle konuştu: "İdrak edeceğimiz Ramazan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi şehit ailelerimizi ve gazilerimizi ziyaret ediyoruz. Kanını bu vatan, bu millet, bu bayrak için akıtmış, bedenini bu millete feda etmiş veya bir uzvunu bu vatan için feda etmiş merhum şehitlerimizin ailelerini ve gazilerimizi ziyaret ederek bayram öncesinde her zaman sizlerle birlikte olduğumuzu, yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Şehitlerimiz ve onların aileleri, gazilerimiz bizlerin baş tacıdır. Sizler bizler için, ülkemiz için çok kıymetlisiniz. Her zaman yanınızdayız emrinizdeyiz. Biri dini, diğeri milli olan bu iki bayramımızı tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara'ya ziyaretlerinde belediye meclis üyeleri Ahmet Kırgın ile Faruk Öz de eşlik ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title