Haberler

Başkan Ekinci, "TAPU Sorununun Çözümü İçin Uğraşıyoruz"

Güncelleme:

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Buhara, Haleplibahçe, Mance ve Dedeosman mahalle sakinleriyle bir araya geldi.


Gündemin tapu olduğu istişare toplantısında Başkan Ekinci vatandaşlara, tapu sorunun çözümünde gelinen son noktayı aktardı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bir yandan yaklaşan seçim öncesi çalışmalar, diğer yandan belediyenin yaptığı ve yapacağı çalışmalar için vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 16 Nisan'da yapılacak olan Halk Oylaması öncesi vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Seçimlerin ülkenin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunun vurgusunu her platformda dile getiren Başkan Ekinci, vatandaşlara neden 'Evet' demeleri gerektiğini de anlatıyor. Buhara, Haleplibahçe, Mance ve Dedeosman mahallesindeki vatandaşlarla yapılan istişare toplantısında gündem referandum ve tapu sorunuydu. Eyyübiye Belediyesi olarak tapu sorunun çözümünde geldikleri noktayı da vatandaşlara aktaran Başkan Ekinci," Sorunun çözümü için gerekli adımmlar atıldı. ilk meyvelerini de almaya başladık." dedi.

Buhara, Haleplibahçe, Mance ve Dedeosman mahalle sakinlerinin katıldığı istişare toplantısına Ak Parti Eyyübiye SKM Başkanı Mustafa Ağar, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları da Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye eşlik ettiler. Yoğun katılımın gerçekleştiği istişare toplantısında bölgede en çok talep edilen tapu ile ilgili Eyyübiye Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını aktaran Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi,"Bu toplantıda bir kaç hususu sizlere ifade edeceğiz ondan sonra talepleri olan kardeşlerimiz var ise onları dinleyeceğiz. Konu tapu meselesi malümünüz bununla ilgilide bizim yaptığımız çalışmalar genel anlamı ortaya koyan çalışmaları sizlere ifade edeceğiz gerek belediye olarak gerek ise Bakanlıklarda takip ettiğimiz hatta Türkiye Büyük Millet Meclisinde şuan değişiklik teklifi var. Bir kanun ile ilgili bu konuda bir kaç söz söyleyeceğim. Birincisi biliyorsunuz burada 3 tip tapu sorunu vardır 1 vakıflara ait olan yerler vatandaşa ait olan yerler ve milli emlakla ilgili olan yerler. Milli emlaka ait olan yerler 4706 sayılı yasanın 5. maddesinde 2003 yılından önce vatandaş yapısını yapmış ise burada kurulacak olan komisyonun belirleyeceği bir fiyat ile o yerler vatandaşa verilir bunun ile ilgili çalışmayı başlattık. Ekiplerimiz şuan çalışmayı yapıyorlar.. Vatandaşa ait olan yerlerde vatandaşın tabiki rızası gerekiyor. Belediye ancak orada iki kişi arasında arabuluculuk görevi yapabilir. Gerekli imar düzenlemeleri yapar vakıflar ile ilgili olan konu Milli Emlaka benzer ama çözümü biraz daha kolay ama Vakıflarında adım atması şeklinde bir olay. Şimdi Buhara mahallemizde şuanda 46 evin tapusu biliyorsunuz tapular kesilmeye başlandı şuan çalışmalar bitti. Belediye olarak bizim vermemiz gereken yazılar yapmamız gereken çalışmaları yaptık. Bildiğim kadarı ile 7,8 tapu daha kesildi ve toplamda ilk bize gelen talep 46 ev ile ilgili di o 46 ev ile ilgili olan durum inşallah çözüldü. tapular dağıtılacak. Dolayısı ile Eyyübiyenin en büyük sorununun tapu sorunu olduğunu biliyoruz bunu bilmek tabiki yetmez gereğini yapmak lazım gereği içinde şu anda 3 ekibimiz ölçümlere başlamış durumdalar. Bir taraftan bakanlıktan ve Milli Emlaktan izin taleplerimizi yazmışız o izin talepleri geldikçe de inşallah bu tapu dağıtımları devam edecektir. Buhara Mahalellesinde yapılan 46 ev ile ilgili çalışmada Akşemsettin mahallesinde yapıldı şuan Topdağı mahallesinde bitmek üzere ve burada da amacımız bu yoğun çözünürlüğü ortaya koymak. "

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ekinci Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title