Haberler

Başbakan Müjdeyi Verdi: Ev Alana Yüzde 15 Devlet Desteği

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konut almak isteyen vatandaşa devletin yüzde 15 katkı vereceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İnşaat sektörü temsilcilerine seslenerek, "Ev alacaklar eğer ev birikim hesabı açıp 3 yılda 5 yılda ne kadar biriktirirse buna devlet de yüzde 15 katkı yapacak" dedi.

Davutoğlu, İnşaat Sektörü Zirvesi'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

YURT DIŞINDAKİ ŞANTİYELER BÜYÜKELÇİLİKTİR

"İnşaat sektörü tarihin ilk anından beri var. En çok istihdam sağlayan sektördür. İç ve dış boyutta stratejik bir sektördür. Başbakanlık olarak meselelerinizle doğrudan ilgileneceğiz. Projeleriniz ile yurtdışında da büyükelçilik vasıtasıyla ilgileneceğiz. Sizin yurtdışında, önünde Türk bayrağı dalgalanan şantiyeniz bizim büyükelçiliğimizdir. Nerede inşaat şirketinin şantiyelerinde Türk bayrağı dalgalanıyorsa orası bizim büyükelçiliğimizdir. Bu aziz vatan her köşesiyle bir hazinedir. Körfezin bütün petrolleri bize verilse, bir tek İstanbul'un değerini karşılamaz. Şirketlerimiz uzun vadeli projelere giriyorlarsa bu bize olan güveni gösterir.

İMAR YASASI

Mevzuat konusunda herhangi bir aksama varsa bunu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. İmar yasasını sizinle tartışmaya açıyorum. İmar yasasının en önemli ayağı şeffaflıktır. Öngörülebilirliktir. Kararların ve kuralların net olması lazım. Biz hak edişleri günü gününe veriyoruz. Ama düşük teklifle ihale alarak sonra tekrar tekrar arttırıma gitmek, güven olayını gündeme getirir. Sektörde müşavirlik konusu en önemli eksiğimizdir. Katma değer alanlarına girin. Alt sektörlerin desteklenmesi ve arttırılması sizden beklentilerimizdir.

TALEPLERİNİZ YERİNE GETİRİLECEK

İş sağlığı ve güvenliği meselesi sektörün sorunudur. İş kazalarının çoğu bu sektörde oluyor. Kanunu çıkartmak kolay, önemli olan o kanuna sahip çıkmaktır. İnsanın estetiği ahlaktır. Şehirlerin estetiği imardır. Sizin hazırladığınız bildirgeyi hükümet bildirgesi olarak kabul ediyorum. Altına ben de imzamı atıyorum. Talepleriniz yerine getirilecektir. Bizimde sizden isteğimiz çalışanlarınızı bilinçlendirmenizdir. İmar bir imza ile değer kazanmışsa vergilendirilecek. Kimsenin hak ettiğinden fazla bir şey almaması, ama az da almaması için gereken düzenlemeler yapılacak.

KONUT ALACAKLARA YÜZDE 15 DESTEK

Çeyiz yardımını açıklamıştım. İşte onun gibi konut alacaklara da karşılıksız yüzde 15 yardım yapacağız. Konut edindirme esnasında bir vatandaş konut almak için birikim yapıyorum diyerek beş yıl süre ile bir hesapta para biriktiriyorsa, ev alırken bu paraya yüzde 15 de devlet katkı sağlayacak."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Politika Ekonomi Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (355)

poyrazhan:

arkadaşlar bu hükümet şu an hiç bir vaate bulunmasa bile yine tek başına iktidar çünkü karşısında malefet yok onlar boşa kürek sallayan 15 senedir AKP nin her yaptığana karşı koyan bi topluluk ama ceplerini her zaman dolduran insanlar sizler neyin tartışmasını yapıyorsunuz bi 15 sene öncesine gitsenize neyimiz vardı türkiye her geçen gün güçleniyor şu an savaş cıksa hepimiz birden gitmezmiyiz sağımız solumuz helal olsun bunu yapabileceklerse herkez keşke ev alabilse. . . . .

41
17
yanıtYanıtla
hakan çakar:

ne gidecem savaşa hemşerim göbeginde atıyorsa git savaş. .

yanıt1
yanıt0
oflumobilWeb@haberler.com:

DİYELİMKİ SECİM YAKLASİYOR DİYE YAPİLAN BİRSEY SONUCTA DEVREYE GİRECEK VE VATANDAS BUNDAN FAYDALANACAK BURDA ATİP TUTANLARA YARARLANMAK NASİP OLMASİN TEMENNİMLE BİRAZ MERT OLUN ADAM OLUN BU ADAMLAR NE DEDİYSE YAPTİ OVDUGUNUZ MHP CHP BUNLARDA İKTİDARA GELDİ GELİRKENDE BİR SURU PALAVRA SALLADİ HANGİ BİRİ GERCEK OLDU SECİM YAKLASTİ VAADLER BASLADİ DİYOSUNUZ SİZİN PARTİNİZ VAADLERİ SİRALAMAYACAKMİ OY İSTEMEK İCİN BİRAZ ANLAYİSLİ OLUN. Ak partinin ister seçim öncesi ister sonrası ne DEDİYSE vaad olarak kalmadı hepsi gerceklesti

23
27
yanıtYanıtla
Remzim@m.m:

Yat zıbar da işe gitcen yarın. .65 yaşın da emekli olcan akp sayesinde.mezarda alırsın artık emekli aylığıni..ne saf ya

yanıt33
yanıt8
sarper:

Tek dil, tek bayrak, tek din''e noldu? Cizre''de pkk kimlik kontrolü yapıyor. Başbakan da Türkiye''nin en büyük kilisesini açıyor. Türkçe ile edebiyatta yapılmıyor zaten. Paradan 6 sıfır attılar ama şimdiden 3 sıfır (basılan 1, 5, 10 kuruş noldu) geri geldi. En düşük sigara 6 lira, her taraf kaçak sigara dolu. Öğretmen ataması yapacaklar Günaydoğu''ya öğretmen gönderemiyorlar. vs. . .

yanıt6
yanıt0
efdal:

ben 5 yıl boyunca tl bazlı biriktirecem devlet ''i verecek zaten param her yıl enflasyondan dolayı 15 kaybediyor 3 yılda 5 yılda tl ne kadar değer kaybediyor?

39
7
yanıtYanıtla
sdrrrrrrSddddddd:

bunun yerıne ev kredısı faızlerını duşurun samımıyetınıze ınanalım. .

40
2
yanıtYanıtla
Adınız Yazınvatan:

millet ay sonunu getiremiyor bu neyin kafasını yapıyor millet para biriktire biliyormu milletle resmen dalga geçiyorlar

30
6
yanıtYanıtla
BolumobilWeb@haberler.com:

Bu halki kandirmaktan vaz gecin hangi sozunuzu yerine getirdinizde bunu getireceksiniz askari ucretle karnimiz doymuyo odun komur alamiyoz kirayi borclari odiyemiyoz birde alay ediyosunuz kendinize verdiginiz zammi bize verseydinizde rahat rahat gecinseydik saglikli beslenemedigimiz icin hasta oluyoruz paradizliktan ilac alamiyoruz kaldiki ev parasi biriktirecez

30
6
yanıtYanıtla
Bengü Mobil-IOS:

Reziller sizi , neyini beyenmiyonuz başbakanın ? Adamlar daha ne yapsın gece-gündüz ülkeleri için çabalıyorlar.

12
21
yanıtYanıtla
Tüm 355 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title