Haberler

Başbakan Erdoğan: Türkçe Olimpiyatları Bitti

Güncelleme:

Erzurum'da halka seslenen Başbakan Erdoğan, "Bundan sonra Türkçe olimpiyatları, falan hikâye yapamazlar, bitti o iş artık." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fettullah Gülen'i memleketi Erzurum'da sert bir dille eleştirdi. Türkçe olimpiyatlarına da değinen Erdoğan, "Bundan sonra Türkçe olimpiyatları, falan hikâye yapamazlar, bitti o iş artık. Bizden stadyum, Kapalı salon alacalar kapandı o defter." dedi.

Başbakan Erdoğan, Gar Meydanı'ndaki mitingde, Erzurumlulara, "Dadaş sen burada olduğun müddetçe, bu ülkeye bir şey olmaz, Dadaş sen böyle yiğit böyle mert yürekli durdukça namahrem el bu ülkeye uzanamaz" diyerek seslendi.

"CAHİL İLE İLİM SAHİBİNİ BİRBİRİNDEN AYIRIR"

Başbakan Erdoğan konuşmasında, "Erzurum miting bizim için çok önemli. Erzurum bizi anlıyor, biz de Erzurum'u anlıyoruz, biz Erzurum'un ne demek istediğini biliyoruz. Erzurum da bizim ne demek istediğimizi anlıyor. Erzurum bilim şehridir, Erzurum gönül şehridir, Erzurum, evliyanın ulemanın şehri demektir. Bu topraklardan nice âlimler yetişti. Erzurum o muhteşem basireti sayesinde, gerçek gönül insanlarıyla, sahtesini birbirinden ayırıyor. Erzurumlunun o şaşmaz feraseti, vatanseverle, vatanında fitne çıkaranı birbirinden ayırır. Erzurum kendi hırsına teslim olanlarla, hırsını ayaklar altına alanları birbirinden ayırır. Cahille ilim sahibini birbirinden ayırır" dedi.

"Biz hükümet olarak Pensilvanya'daki bu zatın yalanlarına maalesef aldandık" özeleştirisinde bulunan Erdoğan, "Başka hesapların içinde olduğunu bilemedik, başka niyetlerle yol yürüdüğünü bilemedik, başkalarının hesabına çalıştığını maalesef bilemedik, iyi niyetimizin kurbanı olduk" diye konuştu.

"BURS, HİMMET, KURBAN, NEREYE GİTTİ BUNLAR"

Konuşmasında Erzurumlu "Alvarlı Efe"nin torunu Sadi Hoca ile Futulah Gülen arasında yaşanan bir olayı da anlatan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gençliğinde Erzurumda, Alvarlı Efe hocanın medresesine geliyor. Kendi yazdığı kitaplarda, Alvarlı Efe Hocanın torunu Sadi Hocadan ders aldığını, Sadi hocanın tecrübesiz ve bildiğiz olduğunu ve aralarında çıkan anlaşmazlık dolayısıyla medreseden ayrıldığını söylüyor. Hem Sadi Hocadan ders aldığını söylüyor hem bilgisiz olduğunu söylüyor. Bir gazeteci hanım kardeşimim Alvarlı Efe'nin torunundan işin aslını öğrenmek istiyor. Bir gün medreseye jandarma geliyor, Sadi efenin kollarına kelepçe takıyor. Gürcü kapıdaki karakola götürüyorlar, Erzurum ayağa kalkıyor, halk Gürcü kapının önüne yığılıyor. Bir süre sonra mesele anlaşılıyor Sadi efendiden şikâyetçi olan genç Pensilvanya'daki zat. Jandarmaya gitmiş Sadi Efendi Atatürk aleyhine konuşuyor diye şikâyette bulunmuş, Sadi Efendi tutuklanmış. Takiyenin, yalanın, fitnenin ne zaman başladığını görüyorsunuz. Burs, himmet, kurban, nereye gitti bunlar? CHP'ye, nereye gitti bunlar MHP'ye."

"YALAN SÖYLÜYORSUN"

"Bu ülkenin başbakanına hain diyecek kadar seviye kaybına uğrayan bunun bedelini ödeyecek. Bizim ülkemize ihanetimiz olmadı. Sen 1999'da ülkeden kaçıp gittin. Said-i Nursi'yi seviyorum diyorsun, yalan söylüyorsun, Said Nursi kaçıp gitmedi, onu Sibirya'ya sürdüler, fırsatını bulup vatanına döndü. Sen niye Pensilvanya'da duruyorsun. Sordukların da inzivaya çekilmiş orada. İnziva için Pensilvanya mı, Mekke'ye git, Pensilvanya'ya git, Erzurum'a gel, Konya'ya gel. Bu topraklarda inzivaya çekilmek için bizim ne yerlerimiz varya. Yıllarca yalan söylediler, Yıllarca bizi aldattılar, Erzurum'da Türkiye'de, dünyayı da aldattılar. Erzurum'daki bu yalanından sonra her yerden dışlanmış, her yerde horlanmış, Erzurum'dan kaçıp giderek başka yerde kendisine yalanlar üzerine kurulu başka bir dünya inşaat etmiş."

"TÜRKÇE OLİMPİYATLAR BİTTİ"

"Alvarlı Efe CHP'ye karşı 1 oyum olsun diye uğraşırken, sandığa giderken, işte bu zat CHP için oy topluyor, CHP için çalışıyor, MHP için çalışıyor, Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar. Hayatı boyunca iftiralar var. Sinsice gizlice, tehditle şantajla kendisine bir dünya imparatorluğu kurmaya çalışmış, Bir ceketim var diyor, oda yalan hem de kuyruklu yalan, Bu nasıl ceket ya, içine CHP sığıyor, MHP sığıyor, bu nasıl bir ceket ki içine holdinglerde sığıyor, şirketler sığıyor, ananaslar sığıyor, tespihler sığıyor, milyarlarca dolar sığıyor, Kurban derileri sığıyor himmetler sığıyor. 1999'da kaçıp gitti. 2 sene önce Türkçe olimpiyatları var gel dedim. Bundan sonra Türkçe olimpiyatları, falan hikâye yapamazlar, bitti o iş artık. Bizden stadyum, Kapalı salon alacalar kapandı o defter."

"BUNLARIN İNTİHAR KOMANDOSU YARGI MENSUPLARI VAR."

"Bir başbakanı dinleyemezsiniz, böyle bir hak yok, ama bunların intihar komandosu yargı mensupları var. Dinliyorlar dinlemeyle kalmıyorlar işi düştüğü zaman, bir kapı kapıdan alıp diğer kapıdan bırakıyorlar. Montajlar var, dublajlar var, kardeşlerim, hiç merak etmeyin biz bunun hakkından geliyoruz. Erzurum'dan bir kardeşimizi içişleri Bakanı yaptık Efkan Ala, Dadaş ruhuyla, paralel yapı ile ağababalarıyla yiğitçe aslanca mücadele ediyor. Bizim işimiz buraya gönül veren kesimle değil ben üzülüyorum. Bizim işimiz tepedeki takımlar karar almadaki takımla.

CHP Tunceli Milletvekili Aygün; terör örgütünün meclisteki gönüllü temsilcisi. Pensilvanya için Fetullah hazretleri, beter olsun diyerek hakaret ediyordu. Bu vekil, seçim otobüsünde bozkurt işareti yapan Pensilvanya'nın dizinin dibine oturan, genel başkanı için ne düşünüyor merak ediyorum. Bu vekil polise taş atarken, hakaret ederken, intikam yemini ederken çok cesur görünüyordu, hadi çıksın da bir partisini değerlendirsin. Ne kadar cesurmuş, ne kadar mertmiş, yiğitmiş görelim."

Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda da bulunan Başbakan Erdoğan inşallah kardeşliğin kazanacağını söyledi.

Erdoğan, "Türk dünyasının, coğrafyamızdaki tüm halkların 21 Mart nevruz bayramını yürekten kutluyorum, Geçen yıl Nevruzu tüm Türkiye kardeşlik içinde kutladı. Geçen nevruzdan bugüne kadar Türkiye'de kalıcı bir barış yaşandı. 77 milyon tek yürek halinde ortak bayramımız nevruza idrak ediyoruz. Nevruz ülkemiz milletimiz ve geniş coğrafyamız için hayırlara vesile olsun. Bahar ülkemizde milletimiz içinde her daim kalıcı olsun" dedi.

Milliyetçiliğin tanımını da yapan Başbakan Erdoğan, milliyetçiliğin ülkesini sevmek olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (46)

getirdaffffffffa@gmail.com:

Basbakanim o hashasiyi getirip kellesini taksimde vurun bunu yapan tc yi cok buyuk pislikden kurtararir.

18
39
yanıtYanıtla
gerçeklerknnhzr_73@mynet.com:

senin güvendiklerin iranın oyuncağı olmuş haberin yok

yanıt0
yanıt0
FUAT AYfuar42@hotmail.com:

TAYİP BABA VUR VUR DUALAR SENİNLE

15
35
yanıtYanıtla
halityurtbasi24@hotmail.com:

CEMAATI TV DEN TAKİP EDİYORUM SANIRIM 160 ÜLKEDE TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRAN VE İSTİKLAL MARŞINI SÖYLETEN SAYIN HOCA EFENDİYE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM.SİYASET MEYDANLARINDA YAPMADIKLARI HAKARET KALMADI HELAL OLSUN SABIRLI İNSANMIŞ TEK BİR CEVAP VERMEDİ TAKDİR EDİYORUM HOCAYI RABBİM SENİNLE KORKMA HOCA EFENDİ.

39
6
yanıtYanıtla
ATAMANmustafaataman1@hotmail.com:

Ey Akp'ye oy verenler. Her şeyi bırakın Sadece iki yıldır Diyarbakır'da yaşananlara bakın bu sizin vicdanınızı yaralamıyor ise size ve Başbanınıza söylenecek tek şey Bayrak ,Vatan ve Türk düşmanısınız. Değilim diyorsanız safınızı değiştirin.

32
13
yanıtYanıtla
M.kılıçmvlt01.@hotmail.com:

Tebrikler zaten Türk isminden rahatsız dınız Fetullah hocada bahane oldu

29
11
yanıtYanıtla
HARAMZADELERE KARŞI BİRLİK OLACAĞIZsetih_006@:

Herkes her il ve ilçede akpnin rakibi kimse ona vercez oy. MHP,CHP,BBP,SP fark etmez. Tek yürek. Sadece Haramzadelere oy yok. Akpnin haram işkembesi patladı,ortalık koktu. Şimdide milletin gözünü ve burnunu kapatmaya çalışıyorlar.

16
23
yanıtYanıtla
HARAMZADELERE KARŞI BİRLİK OLACAĞIZkonik_06@h:

Herkes her il ve ilçede akpnin rakibi kimse ona vercez oy. MHP,CHP,BBP,SP fark etmez. Tek yürek. Sadece Haramzadelere oy yok. Akpnin haram işkembesi patladı,ortalık koktu. Şimdide milletin gözünü ve burnunu kapatmaya çalışıyorlar.

21
16
yanıtYanıtla
ESKI SAKIRTsedargece@hotmail.com:

EVET kimliginiz cikti ortaya hani muslumadiniz hic musluman din dusmanlarina oy verimi ama sizinde yok farkiniz onlardan kime hizmet ettiginiz belli MUSLUMAN DISINDA HERKESE ARKA CIKTINIZ. ISRAILI BILE SAVUNDUNUZ DAHASI VARMI

yanıt0
yanıt0
AHMET KARAKUŞahmet63@hotmail.com:

ALLAH YARDIMCIN OLSUN BAŞBAKANIM

6
29
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title