Haberler

Başbakan Erdoğan İlk Elektrikli Yerli Otomobili Test Etti

Oyak Renault Türkiye tarafından üretilen ve bu ay içinde satışa çıkacak yerli elektrikli otomobillerden ilki Başbakanlık'a teslim edildi.

Oyak Renault Türkiye tarafından üretilen ve bu ay içinde satışa çıkacak yerli elektrikli otomobillerden ilki Başbakanlık'a teslim edildi. Beş ay önce aracın test sürüşünü yapan ve çok beğenen Başbakan Erdoğan, Başbakanlık'a hibe edilen otomobili bugün teslim aldı. Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen teslim töreninde Erdoğan, elektrikli otomobili beş ay sonra bir kez daha kullandı. Başbakan Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Tarık Tanalıoğlu ile Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile 06 BK 1010 palakalı otomobile bindi. Oyak'ın Bursa fabrikasında üretilen Elektrikli otomobili çok beğendiğini söyleyen Erdoğan, "Gerçekten çok çok sessiz. Nazik bir araç. Gördüğümaüz kadarıyla 150 km'ye kadar çıkabiliyor" diye konuştu. Elektrikli otomobiller için Türkiye genelinde istasyonların yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "Çevre dostu bir araç olma noktasında bizim için önemli olacak. Hava kirliliği noktasında, temiz havayı teneffüs etmede, katkısı olacak. Ben doğrusu bu adımı çok önemli bir adım olarak görüyorum" dedi.

FİYATI 60 BİN TL

Otomobilin anahtar teslim fiyatının 60 bin TL olduğu bilgisine veren Erdoğan, bu otomobilden 4 bin adetinin üretilmiş vaziyette olduğunu da sözlerine ekledi. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Tarık Tanalıoğlu da üretim kapasitesinin 30 bin olduğunu ve üretimin zamanla artacağını söyledi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dolmabahçe Sarayı Türkiye Renault Politika Güncel Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title