Haberler

Bakanlar Şahin ve Eroğlu, 185 Milyonluk 10 Tesisin Temelini Attı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep'te 185 milyonluk 10 tesisin toplu temel atma törenine katıldı.
Toplu temel atma törenine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep'te 185 milyonluk 10 tesisin toplu temel atma törenine katıldı.

Toplu temel atma törenine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Öz, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Araban Belediye Parkı'nda kurulan platform üzerinde Bakan Şahin ve Veysel Eroğlu, Doğanpınar ve Ardıl barajlarına canlı bağlanarak toplam değeri 185 milyonluk 10 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Araban Belediye Başkanı ve Orman Genel Müdürü'nün açılışı yapılan projelerle ilgili konularda bilgi vermesinin ardından konuşmasını gerçekleştiren Bakan Şahin, Türkiye'nin yapılan yatırımlarla en büyük 10'uncu ekonomi olacağını belirterek, "İlçelerimizin kendi içerisinde büyümesini istedik. Gazi şehrimizin neye ihtiyacı varsa, Başbakanımızın liderliğinde milletvekillerimizle sizin hizmetkarınız olmak üzere yola çıktık. İnsan mutluluğu için paranın önemli olmadığını biliyoruz. Hep birlikte başardık. Yolumuz uzun ama sizinle beraber bu engelleri aşıyoruz, hedeflerimize ulaşacağız. İnşallah Türkiye en büyük 10'uncu ekonomi haline gelecektir. 16'ncı sıraya geldik ama yetmez. Hep birlikte, el ele çalışacağız" şeklinde konuştu.

Şahin'den sonra kürsüye çıkan Bakan Eroğlu, kimsenin hayal bile edemediği projeler yaptıklarını kaydederek, "Millet bizim kara kaşımıza, kara gözümüze aşık değil. Millet bizi, hizmet aşkımızdan dolayı seviyor ve destekliyor. Ben geçmiş hükümetler adına da özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bir şey yapmak için öncelikle o işe niyet etmek gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Sonra aşk ve şevkle her şey oluyor. Yani her şey para değil. 2000'li yıllarda paramızın değeri yoktu 6 sıfırı attık. İhracat arttı, 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracatı hedefliyoruz. İşte 70 sent borca muhtaç Türkiye'den, IMF'ye 500 milyar borç veren Türkiye. Geçmişte bankalar battı, dahası hortumlandı. Bu borçlar da ödendi. Geçmişte bu yatırımlar niye yapılmadı? Her gelen söz verdi. Bir dere ıslahı bile 10-15 yılda bitmiyordu. Çünkü sizden toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Enflasyon canavarı yok edildi" dedi.

Veysel Eroğlu'nun konuşmasının ardından, bakanlar ve protokol üyeleri platformun üzerine çıkarak, canlı bağlantı yapılan Ardıl ve Doğanpınar barajlarının ve 10 tesisin açılışını butonuna basarak gerçekleştirdi.

Bakanlar Şahin ve Eroğlu, beraberindeki protokol üyeleriyle Dülük Tabiat Parkı'nı incelemek üzere hareket etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

title