Haberler

Bakan Unakıtan'dan Öğretmenlere Dayak Nasihati

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Öğretmenlere Seslenerek, "Değerli Öğretmenlerim, Çocukları Dövmeyin. Sakın Ha Onlara Vurmayın, Tokat Atmayın. O Çocuklar Kendilerine Güvenli Yetişsinler" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, öğretmenlere seslenerek, "Değerli öğretmenlerim, çocukları dövmeyin. Sakın ha onlara vurmayın, tokat atmayın. O çocuklar kendilerine güvenli yetişsinler" dedi.

TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Özel Zafer Koleji Kapalı Spor Salonu'nun açılış törenine katıldı. Burada 5. Türkçe Olimpiyatları'nda yarışan Nepalli öğrencilerle bir süre sohbet eden Unakıtan, daha sonra kapalı spor salonunun açılışını gerçekleştirdi. Tören sonunda çeşitli yarışmalarda Türkiye ve dünyada dereceye giren başarılı öğrencilere ödül veren Unakıtan, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlere yönelik tavsiyelerde bulundu.

Gençleri kendilerine güveni olan ülkelerin ileri gittiğini belirten Unakıtan, "Bu gençlerimizi kendilerine güvenen gençler olarak yetiştirmemiz lazım. Atatürk ne demiş, 'Güven, Çalış, Öğün'. Güvenli gençlik yetiştirebilmemiz için aman değerli öğretmenlerim, çocukları dövmeyin. Sakın ha onlara vurmayın, tokat atmayın. O çocuklar kendilerine güvenli yetişsinler. Derslerine çalışmayabilirler, istemediğimiz hareketler yapabilirler. Ama ne olursa olsun tahammül edin, sabır gösterin. Onları dövmeyin. Dövmeyin ki

kendilerine güvenen bir gençlik yetişsin. Herkesin profesör olacak hali yok. Ancak kendine güvenen gençlik çok önemli. Bu gençlerimiz bize lazım. Türkiye'nin hızlı kalkınması lazım" diye konuştu.

Siyasi gündemin ağır olduğunu ifade eden Unakıtan, "Ancak, Türkiye'nin birinci gündem maddesi ekonomidir. Buna göre çocuklarınızı olduğundan daha iyi yetiştirin. Türkiye'nin kendisine güvenen gençlere ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Dünya üzerinde en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu kaydeden Unakıtan, "Çeşitli yerlere yatırım yapabilirsiniz. Tarıma, sanayiye, elektroniğe yatırım yapabilirsiniz. Hepsi birbirinden güzel. Ancak en yi yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu bütün dünya milletleri tarafından kabul edilmiş bir prensiptir. Ülkesinde eğitime, yani insana yapılan yatırım en fazla olan ülkeler, en ileri ülkelerdir. İnsanına en az yatırım yapan ülkeler de en geride kalan ülkelerdir. Küreselleşmenin iyi tarafı da

var, kötü tarafı da var. Eğer siz küreselleşmenin standartlarına ülkenizi kavuşturamazsanız, küreselleşmeden nasibinizi alamazsınız. Hatta onun zararlarını çekersiniz" diye konuştu.

Basketbol topuyla yaptığı atışta başarısız olan Bakan Unakıtan, daha sonra TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılmak üzere Dinar ilçesine hareket etti.

(SY-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title