Haberler

Bakan Özoğuz'un Göçmenler de Oy Kullansın Önerisi Tepki Çekti

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Özoğuz, bir Alman gazetesine yaptığı açıklamada, Uyum demek, aynı zamanda siyasi katılım demektir görüşünü dile getirirken, Herkesin yaşadığı bölgeye ilişkin oy hakkının olması demokrasi açısından önemlidir dedi.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Özoğuz, bir Alman gazetesine yaptığı açıklamada, Uyum demek, aynı zamanda siyasi katılım demektir görüşünü dile getirirken, Herkesin yaşadığı bölgeye ilişkin oy hakkının olması demokrasi açısından önemlidir dedi. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, Bakan Aydan Özoğuz'un görüşlerinin iktidar ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) tepkisine yol açtığını bildirdi.

Federal Meclis içişleri komisyonu başkanı CDU'lu Wolfgang Bosbach, Vatandaşlık ile vatandaşlıktan kaynaklanan haklar arasındaki bağ son derece açıktır. Bu, böyle de kalmalıdır dedi.

Bosbach, yabancılara federal meclis ve eyalet seçimlerinde hak tanımadan, yalnızca belediyeler için seçme hakkı tanımanın mantıksız olduğunu öne sürdü. Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı CSU'lu Joachim Herrmann da, Özoğuz'un önerisini eleştirirken Bu ülkede kalıcı olmak ve siyasi etkide bulunmak isteyen Alman vatandaşlığına geçebilir dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deutsche Welle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title