Haberler

Bakan Koç Aydın'da

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Dünyada Her Geçen Gün Turist Sayısının Arttığına İşaret Ederek, Girişimcilerden Daha Çok Tatil ve Dinlenme Tesisi Yapmalarını İstedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, dünyada her geçen gün turist sayısının arttığına işaret ederek, girişimcilerden daha çok tatil ve dinlenme tesisi yapmalarını istedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, çeşitli ziyaret inceleme ve parti içi toplantılar nedeniyle Aydın'da geldi. Hafta sonunu memleketinde geçirecek olan Bakan Koç'a bugünkü ziyaretleri sırasında Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, kamu kuruluşları temsilcileri ve partililer eşlik etti. Havayolu ile geldiği İzmir Adnan Menderes Hava Limanından Aydın'a karayolu ile gelen Bakan Koç, ilk önce Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça Beldesi'ni ziyaret etti. Burada Bakan Koç, Aydın-Denizli Karayolu üzerinde Atça Belediyesi tarafından yaptırılarak özel bir işletmeye kiralanan dinlenme tesisinin açılışını yaptı. Açılış sırasında Türkiye'deki yatırımcılara seslenen Atilla Koç, dünyada her geçen gün turist sayısının arttığına işaret etti. İnsanların artık hiç olmazsa günü birlik tatil yapabilmek için yerler aramaya başladığını belirten Koç, "Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında insanlar haftanın bir günü dinlenebilecekleri yer arıyorlar. Bu yüzden imkanı olan yatırımcılarımız, insanların kafa dinleyebilecekleri tesisler yapsınlar" dedi.

Daha sonra Nazilli İlçesi'ne bağlı İsabeyli Beldesi Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Koç, Belediye Başkanı Kuvvet Erim'den belediye faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Bakan Koç ve yanındaki heyet, daha sonra bölgenin önemli memba suyu kaynaklarından biri olan Şırlan Su Dolum Tesisleri'ni gezerek, işletme binasında incelemelerde bulundu. Şırlan Su Tesisleri'ni işletmeye devam eden özel firmanın sözleşmesinin 20 Ocak 2007 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Başkan Kuvvet Erim, bu tesislerin işletmesinin belediye tarafından yapılması için Bakan Koç'tan yardım istedi. Bu tesisleri belediyeye ait bir anonim şirket kurarak işletmeyi planladıklarını ifade eden Erim, mevcut yasalar gereği belediyelerin böyle bir oluşuma gidemediği için Bakan Koç'tan yardım talep ettiklerini açıkladı.

İsabeyli Belediyesi'ndeki ziyaretlerinin ardından Adnan Menderes Üniversitesi İsabeyli Kampüsü'nde incelemelerde bulunan Koç, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız'dan kampüsteki binaların bir an önce faaliyete sokulması için yeni projeler üretilmesini istedi. Bakan Atilla Koç, daha sonra partisinin Nazilli İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile toplantı yapmak üzere Nazilli'ye hareket etti.

Geceyi Kuşadası'nda geçirecek olan Bakan Koç, yarın bir basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısının ardından akşama kadar parti içi toplantılara katılacak olan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, toplantıların ardından Ankara'ya dönecek.

(DAK-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title